Hommage CD Jeroen van Merwijk uitverkocht, herdruk onderweg – Wel.nl

De unieke cd die dertig muzikanten en muzikanten hebben gemaakt als eerbetoon aan Jeroen van Merwijk is volledig uitverkocht. Een bericht hierover bevestigde zijn broer Lucas van Merwijk dinsdag in het NPO Radio 5-programma Follow Spot. Een herdruk is onderweg, die eind deze week zal worden afgeleverd.

Jeroen van Merwijk meldde begin dit jaar dat hij kanker heeft. Daarom moest de 65-jarige cabaretier zijn tour afzeggen. Op initiatief van Herman Finkers hebben dertig cabaretiers tijdens de lockdown een nummer van Van Merwijk in hun eigen versie opgenomen.

Vrienden die aan het project hebben bijgedragen zijn onder meer Paul van Vliet, Dolf Jansen, Erik van Muiswinkel, Hans Dorrestijn, Harrie Jekkers, Niet Uit Het Raam, Diederik van Vleuten, Kees Torn en Mike Boddé. Van Merwijk ontving onlangs het eerste exemplaar van de cd als verrassing in zijn huis in Frankrijk, waar hij nu verblijft.

Geef me mijn sperma terug

De cd is te bestellen via de website van zijn broer Lucas. De nummers zijn ook te downloaden via Spotify.

De Utrechtse cabaretier toerde dertig jaar lang met iconische theaterprogramma’s als Give me back my sperma, Er zijn nog kaartjes, legt Van Merwijk het nog een keer uit en ik ben blij dat ik mezelf niet ben. Ook maakte hij jarenlang deel uit van het vaste cabaretteam van het radioprogramma Spijkers met Koppen. In 2015 stond hij samen met Harrie Jekkers op het podium, die na vijftien jaar zijn rentree op het podium maakte met het duo-optreden.

READ  Hier kun je de nieuwe wallpapers downloaden

More from Madison Garrett

Stedelijke stedentrip! Ontdek de mooiste street art in deze 7 steden

Foto 1. Street art door Erico Smit in de Afrikaanderbuurt Rotterdam. Foto:...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *