Hoofdontwikkelaars van Project L bespreken hun doelen en ideeën voor het vormgeven van het gratis te spelen vechtgame-model

Hoofdontwikkelaars van Project L bespreken hun doelen en ideeën voor het vormgeven van het gratis te spelen vechtgame-model

Binnen de vechtgame-gemeenschap zijn er maar weinig mensen die beter zijn in verschillende aspecten van de scene dan de gebroeders Kanon. Van het spelen als spelers en het starten van Evo tot het creëren van netcode in de tijd en het ontwikkelen van hun eigen vechtspellen, Tom en Tony brengen een enorme hoeveelheid ervaring en kennis mee naar ons geliefde genre.

Op Evo Japan 2023 werden de Executive Producer en Art Lead van Project L geïnterviewd en gevraagd hoe ze van plan zijn geld te verdienen met de vechtgame League of Legends als een gratis te spelen titel.


De belangrijkste focus van de ontwikkelaars is om zoveel mogelijk mensen te krijgen en hen een volledige vechtgame-ervaring te bieden zonder eerst geld uit te geven, omdat ze vinden dat dit een moeilijke hindernis is om te nemen in het genre.


“Een van de dingen die we proberen te doen met Project L is om meer spelers de magie van vechtspellen te laten ontdekken, en nu zijn er te veel barrières”, zei Tony Cannon. “Een van de dingen die daar zou kunnen helpen, is het gratis maken om te spelen, waar ze de breedte van vechtspellen kunnen ervaren.”


Wat betreft het daadwerkelijk verdienen van geld aan het project, stellen de ontwikkelaars en oude gemeenschapsleden dat een van hun belangrijkste doelen niet is om “macht” aan spelers te verkopen en dat ze duidelijk geen pay-to-win-positie willen creëren.

READ  Avengers-videogame: Spider-Man GRATIS voor PlayStation 4- en PS5-gebruikers


“Een van de dingen waar we heel serieus over zijn, is ervoor te zorgen dat ze echte ervaring opdoen, dus we zullen nooit proberen macht te verkopen.” – Tony Cannon“Een van de dingen waar we heel serieus over zijn, is ervoor te zorgen dat ze echte ervaring opdoen, en dus zullen we nooit proberen de kracht te verkopen,” vervolgde Tony. “Dus ze zouden een krachtig personage moeten kunnen hebben of de selectie kunnen verkennen zonder te hoeven betalen, en dat zal leiden tot meer betrokkenheid, en als ze dan geld uitgeven omdat ze van het spel houden, zullen ze zich er eerder goed bij voelen.” en daarna.”


Aangezien het team nu deel uitmaakt van Riot Games, zullen ze natuurlijk uitkijken naar hoe hun andere titels, zoals League en Valorant, het in de ruimte doen, maar de broer benadrukt dat ze willen nastreven wat het beste werkt voor vechtspellen.


“Qua casuals heeft Riot andere titels in de free-to-play-ruimte, zoals League of Legends en het zeer succesvolle Valorant, dus we gaan ideeën van die games lenen en ervoor zorgen dat ze logisch zijn in het vechtgame-genre , “zei Tony. “Beide games zullen bijvoorbeeld cosmetica verkopen in plaats van kracht, dus misschien is dat de aanpak die we volgen.”


De volledige afspeellijst gratis beschikbaar hebben zou natuurlijk een droom zijn die uitkomt voor ons eindgebruikers, en dit lijkt een manier voor de ontwikkelaars om heel goed na te denken over het bieden van gamers een “complete ervaring” direct uit de poort.

READ  De verkoop van nieuwe pc-games biedt een aantal fantastische deals


Of dat vanuit hun oogpunt praktisch zinvol is, valt nog te bezien voor Riot, hoewel we natuurlijk naar hun andere gratis te spelen titels kunnen kijken om een ​​idee te krijgen van hoe het bedrijf de jager zou willen positioneren.


League of Legends heeft nog steeds een roterende ploeg van gratis kampioenen plus 65 beschikbaar in willekeurige wedstrijden, terwijl Valorant spelers start met een vaste selectie die kan worden uitgebreid door ze te rangschikken en te ontgrendelen – dus geen van beide biedt alles vooraf.


Vooral focussen op cosmetica zal de voorkeursrichting voor gamers zijn, hoewel we nog niet echt een traditioneel vechtspel duurzaam succes hebben zien boeken met het f2p-model, dus we zullen uiteindelijk meer experimenten zien en ideeën die worden opgepikt en weer losgelaten.


Je kunt het volledige interview met de gebroeders Cannon hieronder bekijken, waar ze meer bespreken over Project L, hun oorsprong bij FGC en hoe ze Evo en GGPO zijn begonnen.
Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *