“Huawei AppGallery-bug maakt betaalde Android-apps gratis”

Een bug in Huawei’s AppGallery stelt gebruikers in staat om betaalde Android-apps gratis te downloaden. Het vereist enige technische kennis, maar in principe kan iedereen misbruik maken van het probleem. Huawei is al weken op de hoogte van het probleem, maar heeft het nog niet opgelost.

Waar is de fout?

Android-politie Je zei dat het probleem in Huawei’s AppGallery werd ontdekt door Dylan Roussel, een Android-ontwikkelaar. Het geeft aan dat de fout in de AppGallery API zit, de interface waarmee twee applicaties met elkaar kunnen communiceren. Deze API biedt geen bescherming voor betaalde apps. Met enige technische kennis kunt u dus de APK-link van de betaalde apps krijgen en deze vervolgens gratis downloaden. Een APK-bestand is een bestand waarin de applicatiecode is geschreven. Volgens Russell ligt het probleem niet bij de ontwikkelaars van de applicatie, maar volgens hem bij Huawei zelf.

Huawei is geïnformeerd, maar het probleem is nog niet opgelost

Dylan Russell waarschuwde Huawei afgelopen februari voor de fout in AppGallery. Het probleem is echter nog steeds niet opgelost. Dit betekent dat betaalde apps nog steeds gratis kunnen worden gedownload. Huawei heeft de e-mail met de waarschuwing van Russell bevestigd en een fout-ID toegewezen. Huawei werkt momenteel aan een oplossing

Je zou het misschien jammer vinden, want daarna kun je betaalde apps niet meer gratis downloaden. Nou, niet helemaal, de fout maakt het gemakkelijk voor kwaadwillenden om kwaadaardige elementen of code in het APK-bestand te plaatsen. Items die vaak moeilijk op te merken zijn. Ze kunnen de API ook gebruiken om betaalde apps helemaal gratis te downloaden, zonder AppGallery te gebruiken. Dit heeft dus gevolgen voor app-ontwikkelaars die hierdoor geen inkomen ontvangen, of voor jou als gebruiker omdat je een potentieel “gevaarlijke” app downloadt.

READ  Geen treinen tussen Zuidbroek en Weener dit weekend

Op de hoogte blijven van het laatste Huawei nieuws? dan downloaden Onze Android-app en volg ons Facebook sociale netwerksiteik Instagramik Youtubeik kabel En Twitterik

More from Madison Garrett
Ik drink erop: Bengals-coach Zack Taylor presenteerde de wedstrijdbal aan de plaatselijke pub
De stadsambtenaren van Cincinnati kunnen nu elke dag beginnen met het Zack...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *