Identity Games piekt tijdens corona

Rotterdam, 24 november 2020 – Bordspellen zijn in coronatijd niet mee te slepen. Dat ziet de Rotterdamse games-innovator Identity Games terug in de verkoopcijfers. Ze verdubbelden bijna tijdens de eerste coronagolf (april / mei) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet is in de maanden april tot en met juni 2020 met 85% gestegen ten opzichte van dezelfde maanden in 2019. De verkoop- en verkoopcijfers zullen naar verwachting nog verder stijgen tijdens de huidige tweede golf. Identity Games heeft al 40% extra voorraad van de meest populaire spellen * besteld om te anticiperen op de stijgende verkopen.

Een van de belangrijkste groeifactoren in het coronatijdperk is de toenemende belangstelling voor educatief plezier. “Door de tijdelijke sluiting van de scholen tijdens de eerste golf was er een grote vraag naar educatieve spellen. Binnen onze lijn Squla-games zagen we een omzetstijging van meer dan 800%. Daarnaast zagen we een toename van onze peuterspelen met 115%. Ook Escape Room The Game doet het meer dan goed met een omzetstijging van 115%. Dit alles zien we terug in de verkoopcijfers ”, aldus Jeroen Nugteren, Managing Director bij Identity Games.

* Top 3 bestverkochte Identity Games-games in coronatijd

1. Squla Family-bordspel (830% meer omzet)
2. Escape Room The Game (115% meer omzet)
3. Voorschoolse spellen – Nijntje, Woezel en Pip, en Bumba (115% meer omzet)

Identity Games scoort goed op bol.com

De populaire trend van games in coronatijd is duidelijk zichtbaar in onder meer bol.com. Momenteel is de top 20 van uniek speelgoed bij de online webwinkel voor maar liefst 70% uit games. Ook daar vliegen de games van Identity Games het magazijn uit tijdens de tweede coronagolf. Dat geldt zeker voor Escape Room The Game, dat sinds de kroegen medio oktober weer moesten sluiten, niet kan worden voortgesleept.

READ  Nintendo Indie World toont 14 nieuwe games voor Switch

Top 3 populairste en meest verkochte spellen Identity Games verkocht via bol.com

1. Escape Room The Game (300% meer omzet)
2. Squla Family-bordspel (196% meer omzet)

3. Voorschoolse spellen – Nijntje, Woezel en Pip, en Bumba (44% meer omzet)

Op zoek naar nieuwe games voor de feestdagen

Identity Games ontwikkelt en produceert al bijna dertig jaar tafelspellen die wereldwijd tot de verbeelding spreken. Het relatief kleine bedrijf heeft een groot nationaal en internationaal bereik en oog voor trends en spelbehoeften. “Als ondernemers zijn we blij met de financiële voordelen, maar we zijn zeker ook tevreden dat juist in deze moeilijke tijden onze games nog meer verbinding, educatie en veilig plezier bieden dan normaal. Tijdens de eerste golf zagen we veel gezinnen hun oude spellen uitschakelen. Ze zullen deze feestdagen hoogstwaarschijnlijk op zoek zijn naar nieuwe games. Bovendien zijn donkere, koude dagen nog geschikter voor gezelligheid dan de zonnige, warme lente. Vandaar onze prognose dat de game-verkoop deze winter een nog grotere boost zal krijgen ”, zegt Nugteren.


Dit artikel is een verzonden bericht en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redacteur.

Written By
More from Aubrey Mason

Zanger Siddharth Slathia opent zich met afwijzingen en baant zich een weg naar de industrie, aankomend nummer en meer

Siddharth Slathia is een zanger, muziekcomponist, songwriter en oprichter, eigenaar van Synk...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *