IGN Benelux Games of the Generation volgens redacteur Gerard Olsder

We staan ​​aan de vooravond van een nieuwe generatie. Met de komst van iets nieuws is het ook goed om terug te kijken op alles wat we tot nu toe hebben meegemaakt. Daarom deze serie artikelen waarin de redactie van IGN Benelux je laat weten welke games zij het beste vinden. Gerard Olsder maakt als eerste zijn favorieten bekend.

Van alle games die ik deze generatie heb gespeeld, zijn er een handvol titels die echt indruk op me hebben gemaakt. De ene keer omdat ze een oude serie nieuw leven inblazen qua gameplay als Legend of Zelda Breath of the Wild, en de andere keer omdat ze juist door technologische verbeteringen zijn gegaan met nieuwe controllers en VR zoals in Star Wars Squadron. Toch zijn het vooral de games die toegankelijke gameplay, interessante personages, sfeerbeelden en vaak een goed verhaal combineren. Voor mijn persoonlijke favoriet van deze generatie aarzelde ik lange tijd tussen God of War, Marvel’s Spider-Man, Last of Us Part II, Breath of the Wild en Super Mario Odyssey.

Spel van de generatie – Super Mario Odyssey

Hoewel Breath of the Wild absoluut een innovatiever spel was, en ik er erg van heb genoten, is Super Mario Odyssey het spel dat ik vrienden liet spelen om ze het plezier van een Switch te geven. Op die manier heb ik mijn vriendin ook zover gekregen om uiteindelijk een Switch Lite met Animal Crossing te kopen. Er zijn maar weinig games die me zoveel leuke, afwisselende en uitdagende missies hebben geboden. Van de pakkende muziek van New Donk City tot het verkennen van de piramides in het Sand Kingdom. Dat er zo nu en dan onderdelen zijn die iets minder succesvol waren, zoals touwtjespringen voor een maan, wil niet zeggen dat Super Mario Odyssey elke minuut een glimlach op mijn gezicht wist te toveren. Naar mijn mening is en blijft Nintendo de heer en meester van het maken van driedimensionale platformgames. Super Mario Odyssey is vanwege de vele uren aan entertainment, de enorme hoeveelheid variaties waarmee je Cappy kunt gebruiken de gameplay toegankelijk maar ook veelzijdig houdt. Super Mario Odyssey is dan ook voor mij persoonlijk de game die je bij een Switch moet halen. Samen met Breath of the Wild natuurlijk, want dat moet je ook gespeeld hebben.

READ  Michelle Obama opent democratische conventie terwijl Donald Trump de partij wil verwennen

Eervolle vermelding – God of War

Ik moet toegeven dat, hoewel ik elk onderdeel in de God of War-serie heb afgemaakt, ik de meeste games vrij snel herhaalden in de gameplay. Het brute geweld was altijd vermakelijk en de gameplay lekker chaotisch, maar ik miste toch wat rustmomenten, wat meer diepgang qua gameplay en een beetje meer connectie met Kratos als personage. Juist op die gebieden heeft God of War op de PS4 naar mijn mening aanzienlijke vooruitgang geboekt. Kratos heeft als personage natuurlijk nog therapie nodig voor zijn eindeloze woede-aanvallen, maar als spel doet God of War zoveel goed; de mooie momenten tussen Kratos en Atreus wanneer hij zijn zoon levenslessen probeert te geven tijdens een jacht. De interactie tussen vader en zoon, waar Kratos ’tegenzin me soms deed schreeuwen tegen het scherm om zijn zoon te troosten in plaats van zijn hand terug te trekken. Iets wat natuurlijk ook begrijpelijk is met de Spartaanse achtergrond van Kratos. Maar ook de manier waarop de wereld in de loop van het verhaal langzaam maar zeker toegankelijker wordt en natuurlijk de nog steeds spannende gevechten met bazen. God of War 2018 zorgde ervoor dat ik helemaal opnieuw verliefd werd op de serie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *