Ik ben al 45 jaar bezig met gamen. Maar deze keer zal het anders zijn

De Olympische Zomerspelen in Tokio beginnen over een korte maand, op 23 juli. En The Globe heeft een speciale pop-upnieuwsbrief, die wekelijks op de donderdag voor de wedstrijden aankomt en dagelijks de hele tijd. Dit artikel verscheen in onze eerste editie van Globe-reporter John Powers.

Meld u hier aan om onze nieuwsbrief te ontvangen.


De laatste voorbereidingen op Olympische locaties, zoals Yuminoshima Park, waar de schietpartij zal plaatsvinden, zijn aan de gang.Carl Kurt/Getty Images

Ik kwam in Lake Placid aan met een ernstig geval van keelpijn. Ik bracht bronchitis mee naar Pyeongchang. Niets dat medicijnen niet kunnen oplossen. De dokter van het Amerikaanse team gaf me een handvol penicillinecapsules en zei dat ik in orde zou zijn tegen de tijd dat ik de Winter Boys moest ontmoeten. Drie bezorgde Koreaanse verpleegsters namen me mee naar de apotheekdokter die me verzekerde dat hij pillen had om mijn vervelende hoest te kalmeren en me welkom heetten in de mediabus.

Deze keer ben ik volledig immuun voor een wereldwijde pandemie met de papieren die het bewijzen. Maar drie weken voordat ik naar de Olympische Zomerspelen vertrek, weet ik niet zeker of ik van de Japanners mag overdrijven bij het claimen van bagage. Of misschien doen ze dat wel, maar stoppen ze Simone Biles of Sue Bird of iemand van het Britse roeiteam en zetten ze 14 dagen in quarantaine.

Ik heb de wereldspelen sinds 1976 gevolgd en ik ben nog nooit in een situatie als deze geweest op afstand, waar iedereen ver weg zal zijn, er geen buitenlandse toeschouwers zullen zijn en alle andere stadionstoelen leeg zullen zijn. We worden gemaskeerd als Zorro en hebben twee weken huisarrest. Het is verboden om met de metro te reizen. Het is verboden om yakitori te eten in het Shinjuku-gat in de muur en een middernachtrestaurant te zoeken. Geen selfies met de keizer.

Mijn collega’s en ik gaan van ons hotel naar het mediacentrum naar plaatsen waar we al dan niet een plek hebben op het perspodium of op minder dan twee meter afstand van een echte atleet. Mensen die naar Homecoming kijken, komen misschien dichter bij de daadwerkelijke games dan we zullen krijgen. “Hoe waren de Olympische Spelen?” Ze vragen me wanneer ik terugkom. Ik zal zeggen “ik weet het niet”. “Ik was daar.”

Bekijk hier de volledige verslaggeving van de Olympische Spelen van The Globe

READ  Amerikaanse regering herroept bevel tot weigering van visa aan buitenlandse studenten
More from Madison Garrett
De first person-modus van Sonic the Hedgehog kan je doen braken
Er is een reden waarom veel games in third person worden gespeeld,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *