Ik werd voor het eerst opgelicht door een life manager

Ik werd voor het eerst opgelicht door een life manager

Ik werd voor het eerst opgelicht door een life manager

Ik vraag niet veel en klaag zelden. Ik vraag zeker niet om een ​​speciale behandeling. Ik ervaar hotels liever op dezelfde manier als iedereen, in ieder geval zoals andere frequente reizigers die een elitestatus verdienen.

Dus ik kwam om 14.50 uur aan in de haven van Hyatt Regency Boston

Ik doorliep het incheckproces en kreeg te horen dat mijn kamer nog niet klaar was. De agent die me incheckte, vertelde me dat het was schoongemaakt maar niet was gecontroleerd, en dat ze zou bellen om het te bespoedigen. Ze vroeg of ik een auto had (ik had een huurauto) en stelde voor dat tegen de tijd dat ik hem parkeerde en terugkwam, ze waarschijnlijk mijn sleutels zou hebben, hoe dan ook, het zou niet meer dan 15 minuten duren.

Dus ik ging parkeren, nam extra tijd in het proces en ging terug naar het hotel. Ik wachtte tot de gast klaar was met inchecken en vroeg toen of de kamer klaar was? Ik kreeg te horen dat het nog niet klaar was. Dus ik wachtte.

De volgende gast die ik hielp, deed er lang over om in te checken. Ze hadden een aantal vragen over het hotel en vervoer. Daarna checkten ze ons in een tweede kamer waarvan de bewoners later zouden arriveren. Dit duurde ongeveer 10 minuten. Dus toen ze klaar was, vroeg ik haar of ze het niet erg zou vinden om de kamer te bekijken?

READ  U kunt de vierkante Android 12-klok wijzigen op het Google Pixel-vergrendelingsscherm

Tegen die tijd, het was 15.30 uur, kwam er een man naar voren die zichzelf identificeerde als de manager. begon luid te praten,

Dit is de derde keer dat je naar kantoor gaat. Er zijn 9 kamers die moeten worden gecontroleerd door de huishoudster, ze zullen geen prioriteit geven aan uw kamers. U hoeft pas om 16.00 uur in te checken

Ik was een beetje verrast. Ik bood aan dat er misschien een misverstand was? Hij vertelde me dat ik onbeleefd was tegen zijn werknemer door opnieuw naar de kamer te vragen, aangezien het nog geen inchecktijd was. Maar ze vertelde me dat het waarschijnlijk klaar was?

Hij Geschreeuwd“,”waarschijnlijk was het sleutelwoord. Hij is niet klaar.”

Ik bood aan,

Je lijkt te suggereren dat ik ongepast heb gehandeld door drie keer om mijn kamer te vragen. Maar de eerste keer was net het naderen van de balie om in te checken. De tweede keer was terug zoals je agent me had opgedragen. En de derde keer is het weer controleren, er gingen 40 minuten voorbij en ik kreeg te horen dat het hoogstens 15 minuten zou duren.

Ik ben nooit onbeleefd tegen horecapersoneel. Als ze een slechte dag hebben, probeer ik me in te leven en grapjes met ze te maken. Ik ben veel meer dan ik beweer. Ik heb dit dus nog niet eerder meegemaakt.

Hij bleef maar herhalen “andere gasten moeten ook kamers schoonmaken” (er wachtte niemand anders op de kamer), “ze zullen geen prioriteit geven aan jou” (zijn baliemedewerker vertelde me dat ze dat wel zouden doen), en “Ik hoef niet in te checken voor 16.00 uur “Op dat moment besefte ik dat er geen manier was om voor 4 uur een sleutel te krijgen, zelfs als de kamer klaar was.

READ  Hackaday-links: 28 april 2024

Hyatt Regency Boston Harbor is dit jaar van beheermaatschappij veranderd. Het is een franchise, wat vaak betekent dat je een ondermaatse ervaring krijgt. In dit geval wordt het beheerd door HEI Hotels & Resorts. Ik ken ze niet in termen van hun “niet blijven” -lijst zoals ik een Aimbridge zou doen (ik vind dat hun specificaties beknibbelen op onderhoud) of een DiamondRock (nikkel en dimmen). Maar ik moet ze op mijn radar houden.

Het hotel zelf is prima. Ze hebben ons een upgrade gegeven naar junior suites, dit zijn twee kamers waarvan één slaapkamer een woonkamer is met een opklapbed. Als u hier punten uitgeeft als globalist, kunt u gratis parkeren, en het ontbijt is een buffet of u kunt een menu bestellen inclusief kreeft Benedict.

Het pand kan wat liefde gebruiken, ziet er erg donker uit en maakt niet echt gebruik van de prachtige ligging aan het water zoals het hoort. Maar afgezien van de dienstdoende manager toen ik incheckte, is het een geweldige accommodatie in de buurt van de luchthaven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *