Lenovo ThinkStation P360 Ultra stopt 16 cores van CPU en GPU in een kleine desktop

Zoom / De Lenovo P360 Ultra is een compact workstation met veel kracht.

Lenovo

U zult nooit een high-end werkstation of kleine gaming-pc vinden zoals Intel’s originele NUC-reeks, maar er zijn opties als u een kleine maar krachtige desktopcomputer wilt. Een daarvan is de nieuwe Lenovo Think Station P360 Ultraeen compacte desktop-pc met 12e generatie Intel Alder Lake desktop-CPU’s, Nvidia RTX A2000 en A5000 GPU’s met maximaal 16 GB VRAM en verrassend veel uitbreidbaarheid in slechts een kleine container van 3,9 liter.

Het Think Station heeft veel poorten voor een systeem van zijn grootte, met in totaal zeven DisplayPort-uitgangen aan de achterkant (drie full-size poorten aangesloten op een geïntegreerde Intel GPU, vier mini DisplayPorts aangesloten op een speciale GPU), één 2,5 Gbps Ethernet-poort , 1 Ethernet-poort Gigabit per seconde en vier USB-A-poorten aan de achterkant. Aan de voorkant vind je een koptelefoonaansluiting, nog een USB-A-poort en een paar Thunderbolt 4-poorten.

De poortselectie van de P360 Ultra lijkt veel op wat je zou krijgen op een goed klein ITX-moederbord, inclusief veel weergave-uitvoer van zowel geïntegreerde als speciale GPU's.
Zoom / De poortselectie van de P360 Ultra lijkt veel op wat je zou krijgen op een goed klein ITX-moederbord, inclusief veel weergave-uitvoer van zowel geïntegreerde als speciale GPU’s.

Lenovo

Ook de interne uitbreiding is goed. ThinkStations biedt plaats aan in totaal twee M.2 SSD’s, een 2,5-inch HDD of SSD en maximaal vier DDR5 RAM-modules. De 12 GB RTX A2000 GPU De optie zou ergens tussen de RTX 3050 en de RTX 3060 moeten werken, terwijl de draagbare RTX A5000-optie zou moeten werken zoals de laptopversie van de RTX 3080 GPU. Lenovo biedt Alder Lake CPU’s van quad-core Core i3 tot Core i9 met in totaal 16 cores (acht P-cores, acht E-cores –Onze CPU-beoordelingen Ze demonstreren de voordelen van deze kleinere cores voor workloads die goed zijn verdeeld over veel CPU-cores).

De P360 is kleiner dan de krachtige mini-pc’s zoals Intel’s NUC 12 Extreme, die ook Alder Lake-processors van de 12e generatie gebruikt met maximaal 16 cores – de NUC meet 14,1 x 7,4 x 4,7 inch, terwijl het ThinkStation slechts 8,7 x 7,9 x 3,4 inch meet. Maar de NUC heeft het voordeel dat hij een standaard PCI Express-slot gebruikt met een GPU die na twee jaar kan worden geüpgraded, hoewel het kleinere formaat je over het algemeen beperkt tot kleinere GPU’s dan je kunt gebruiken in een full-size desktop of een ruimere mini -ITX-computer. . ThinkStation lijkt verwijderbare GPU’s te gebruiken, maar het gebruik van een eigen connector – of upgrades in de toekomst mogelijk zijn, hangt af van of Lenovo in de toekomst meer GPU’s op deze manier verpakt en of het ze beschikbaar maakt als upgrades in plaats van ze simpelweg op te nemen in nieuwere pc’s .

De P360 Ultra is uitgerust met een toetsenbord, muis en schaalscherm.
Zoom / De P360 Ultra is uitgerust met een toetsenbord, muis en schaalscherm.

Lenovo

Verwacht veel geld te betalen voor de krachtigste P360 Ultra-configuraties. De pc begint later deze maand bij $ 1.299, maar deze configuratie zal waarschijnlijk een quad-core Core i3 CPU en geïntegreerde grafische afbeeldingen bevatten. Als dat al het vermogen is dat je nodig hebt, is de P360 Ultra eigenlijk een beetje groot—Systeemgrootte wordt pas indrukwekkend als u speciale grafische afbeeldingen en een betere processor toevoegt.

We weten ook niet of (en hoeveel) de CPU of GPU van de P360 Ultra wordt beperkt door stroom- of warmtebeperkingen – het systeem verslaat een stroombron van 300 W, wat minder stroom is dan een desktop-GPU Verfijnd zoals de RT 3080 of 3090 kan consumeer het allemaal op zijn eigen. Met andere woorden, een groter systeem zal zijn componenten toch voor een langere tijd sneller kunnen laten werken.

READ  Nvidia's RTX 3060 Ti: waar en wanneer te kopen
Written By
More from Lesley Curry
Dit Cardcaptor Sakura-figuur kost meer dan $ 1250
Fiorio Pre-orders voor Sakura Kinomoto 1/4 schaalfiguren worden geopend van Cardcaptor Sakura:...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *