Ikea-advocaten eisen wijzigingen in pc-horrorspel The Store is gesloten

Ikea-advocaten eisen wijzigingen in pc-horrorspel The Store is gesloten

Ikea heeft een onafhankelijke game-ontwikkelaar gevraagd om wijzigingen aan te brengen in een niet-uitgebracht horrorspel in een meubelwinkel waarvan het bedrijf beweert dat het erg lijkt op het zijne.

volgens Kotaku-rapportDe wettelijke vertegenwoordiger van Ikea in New York, Fross Zelnick, heeft de Britse solo-ontwikkelaar Jacob Shaw geschreven, waarin hij hem slechts 10 dagen de tijd geeft om “alle indicatoren die verband houden met populaire Ikea-winkels” uit zijn spel te verwijderen. Winkel gesloten.

Winkel gesloten Het is een eindeloos overlevingsspel voor meubelwinkels waarbij werknemers aanvallen wanneer de lichten ’s nachts uitgaan. Spelers moeten wapens maken en versterkingen bouwen om te overleven en te ontsnappen. De winkel heet Styr en ziet er van buiten uit als een groot blauw gebouw met een geel bord. Er is nog geen manier om het spel te spelen, maar het is te zien in de video hierboven en in de afbeeldingen erin stoom- En de Kickstarter Pagina’s.

In het bericht dat Kotaku heeft gezien, zeggen Ikea-advocaten dat het spel “zonder toestemming van onze klanten indicatoren gebruikt die zijn gekoppeld aan populaire IKEA-winkels”.

Definieert deze als: “Je spel gebruikt een blauw en geel Scandinavisch naamplaatje in de winkel, een blauw, vierkant gebouw, geel gestreepte T-shirts die lijken op die van Ikea-mensen, een grijze baan op de vloer, meubels die eruitzien als Ikea-meubels , en productsignalisatie die vergelijkbaar is met Ikea-banners. Al het bovenstaande geeft meteen aan dat het spel zich afspeelt in een Ikea-winkel. “

Kotaku, die het spel heeft gebouwd, zegt dat alleen de buitenkant van de winkel en de branding op het menuscherm verschijnen. Shu vertelde Kotaku dat hij generieke meubelpakketten gebruikte om het spel te maken, in plaats van meubels te maken die op Ikea-producten leken. Hoewel Shaw voorzichtig is om Ikea nooit te noemen, wijzen de advocaten van het bedrijf erop dat de berichtgeving in de pers over het spel en de feedback van gebruikers snel contact opnam.

READ  Mega Man X, Zero en een stel Mavericks gaan over naar Minecraft met skins en een heel coole verhaalmodus

Winkel gesloten Schijnt uitschot te zijn SCP-3008, een grap in een paranormale fictie-wiki over “een ruimte die lijkt op het interieur van een Ikea-meubelwinkel, die veel verder gaat dan de grenzen van wat daadwerkelijk binnen de afmetingen van een winkeleenheid past.” In de SCP-3008 vallen mensen verkleed als IKEA-medewerkers ’s nachts aan en zeggen: “De winkel is nu gesloten, ga alsjeblieft het gebouw uit.”

Er is een onmiskenbare overeenkomst tussen de merken en bewegwijzering van de speelgoedwinkel en die van Ikea. Of dit fair use is of “oneerlijke concurrentie en valse reclame”, zoals Ikea beweert, is zeker discutabel. Maar Shaw, wiens studionaam Ziggy is, heeft niet het gevoel dat hij de middelen heeft om het tegen te houden. “Ik zou de laatste week van Kickstarter besteden aan het voorbereiden van een update voor alle nieuwe alfatesters”, vertelde hij aan Kotaku. “Maar nu moet ik het hele uiterlijk van de game wanhopig vernieuwen, zodat ik niet wordt aangeklaagd.”

Er is contact opgenomen met Polygon voor commentaar en Ikea zei in een verklaring:

Hoewel we het leuk vinden dat anderen zich laten inspireren door het Ikea-merk, moeten we oppassen dat we de Ikea-branding en branding niet verkeerd toepassen. De verschillende elementen van de videogame komen momenteel qua uiterlijk overeen met de kenmerken van het merk Ikea. We hebben contact opgenomen met de maker van de video en hen gevraagd wijzigingen aan te brengen in deze items om ervoor te zorgen dat dit niet langer het geval is. Ze begrepen ons verzoek en stemden ermee in om die wijzigingen aan te brengen. Dit alles zou ruim op tijd moeten zijn voor de verwachte lancering van de game in 2024.

We wensen de spelmaker veel succes!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *