Indonesië blokkeert de toegang tot Steam, Epic Games, PayPal en meer

De Indonesische regering heeft de toegang tot een reeks online diensten geblokkeerd, waaronder Steam, Epic Games, PayPal en Yahoo nadat bedrijven niet voldeden aan de nieuwe vereisten met betrekking tot de beperkende wetten voor het wijzigen van inhoud van het land. Zoals ik eerder al zei Reuters.

In overeenstemming met de regels moeten bedrijven die worden beschouwd als “particuliere aanbieders van elektronische systemen” zich registreren bij de database van de overheid om in het land te kunnen opereren, of ze krijgen te maken met een landelijk verbod. Indonesië gaf bedrijven tot 27 juli de tijd om hieraan te voldoen en heeft sindsdien bedrijven verboden die dat niet hebben gedaan.

De voorwaarde maakt deel uit van een uitgebreide code, MR5 genaamd, die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2020. Zoals eerder opgemerkt Reuters, wetten geven de Indonesische regering de mogelijkheid om gegevens over specifieke gebruikers te verkrijgen, en dwingen bedrijven ook om inhoud te verwijderen die “de openbare orde verstoort” of als illegaal wordt beschouwd. Platforms hebben vier uur om actie te ondernemen op “dringende” verwijderingsverzoeken, of 24 uur in het geval van andere inhoud.

a 2021 Rapport van de Electronic Frontier Foundation Digital Rights Group (EFF) beschrijft de Indonesische wetten als “agressief voor de mensenrechten”, omdat het de platforms overlevert aan de genade van de Indonesische regering, die ze zal verbieden als ze de lokale wetten niet naleven. Eerder deze maand, EFF een bericht gemaakt Het Indonesische ministerie van Communicatie en Informatie (Kominfo), dringt er bij de regering op aan om “invasieve regels voor het wijzigen van inhoud” in te trekken.

READ  We kunnen nu weten waarom Swapnote afgelopen december zijn 3DS "Remastered" kreeg

Door het verbod zijn gebruikers in Indonesië gestrand zonder de mogelijkheid om dit te doen Verwerk betalingen of speel zelfs bepaalde games. zoals aangegeven Geregisseerd door Daniel AhmedEnkele van de andere populaire games en diensten die onder het verbod vallen, zijn Origin, een senior analist bij Niko Partners, Dota 2En de tegenaanval. Ondertussen, Apple, Microsoft, Google, Amazon, TikTok, Twitter, Netflix en Spotify Afgelopen week geregistreerd voor een licentieEn ze zijn allemaal nog beschikbaar.

volgens ReutersSemuel Abrijani Pangerapan, algemeen directeur van Kominfo, zei dat het land gebruikers tijdens het verbod voor een korte periode toegang tot PayPal kan geven. Pangerapan gaf ook aan dat het verbod zal worden opgeheven zodra de bedrijven zijn geregistreerd in de database van het land. Het is niet duidelijk wanneer deze diensten weer online zullen komen, of dat ze in de Indonesische database zullen worden geregistreerd. PayPal, Epic Games en Valve reageerden niet onmiddellijk de randCommentaar verzoek.

Written By
More from Aubrey Mason
Mike Pompeo zegt dat de VS kijkt naar het verbieden van TikTok, andere sociale media-apps in China: rapport
De opmerkingen van Mike Pompeo komen te midden van toenemende spanningen tussen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *