The Last of Us 2 grote winnaar bij ‘Oscars voor games’

De zombiespel ging naar huis met de prijs voor ‘beste game’, waarvoor ook Hades, Doom Eternal, Final Fantasy VII Remake, Ghost of Tsushima en Animal Crossing: New Horizons waren genomineerd.

The Last of Us Part 2 won ook prijzen voor beste actie-avonturenspel, beste regie, beste schrijfstijl en beste audio-ontwerp. Actrice Laura Bailey won een prijs voor haar rol als Abby in de game. Daarmee versloeg ze haar tegenstander Ashley Johnson.

De game won ook een prijs voor zijn toegankelijkheid. The Last of Us gebruikt een herkenningsfunctie om bijvoorbeeld de namen van objecten uit te spreken voor blinden en slechtzienden.

Final Fantasy en Ghost of Tsushima

De PlayStation-game Ghost of Tsushima ging naar huis met de prijs voor beste art direction. De beste muziek, volgens de prijsuitreiking, zit in Final Fantasy VII Remake.

De Game Awards worden aan het einde van elk jaar uitgereikt. De winnaars worden gekozen door een jury van gamejournalisten uit de hele wereld. Dit maakt het evenement vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Oscarsceremonies voor films.

Sephiroth

Tijdens het evenement werden ook verschillende nieuwe games en uitbreidingen aangekondigd. Microsoft werkt aan een nieuwe Perfect Dark-titel, terwijl BioWare bevestigde dat Mass Effect 4 opnieuw het verhaal van Shepard zal volgen.

In vechtgame Super Smash Bros.Ultimate voegt Final Fantasy-schurk Sephiroth toe als een speelbaar personage. Zijn tegenhanger Cloud zit al een tijdje in hetzelfde spel.

READ  Uncharted: Eerste foto van Tom Holland terwijl Nathan Drake trouw blijft aan de wedstrijden
Written By
More from Aubrey Mason

Pokémon Snap’s nieuwe ‘Obamascape’ is de nieuwste sprinttruc met een rare naam

foto: Nintendo / Bandai Namco / The Pokémon Company / Kotaku /...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *