Intel Arc GPU’s zijn gebouwd voor Nvidia en AMD gaming-pc

Intel brandt consumenten-GPU’s als Intel Arc. Dit is nieuw Merk Arc Het dekt zowel de hardware en software die Intel’s high-end discrete GPU’s aandrijven, als meerdere generaties hardware. De eerste hiervan, voorheen bekend als DG2, zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 aankomen in de vorm van de codenaam “Alchemist”.

Intel’s Arc-gebaseerde Alchemist GPU’s zullen begin 2022 beschikbaar zijn op zowel desktop- als laptopcomputers, en het lijkt erop dat Intel hier wil concurreren met zowel AMD als Nvidia. Hoewel we nog steeds niet veel weten over de prestaties van de eerste Alchemist GPU’s, Intel Plaats een teaservideo De dag dat hij de energie van het siliciumprototype liet zien pubgEn Psychologie Pioniers 2En verplaatsing van de metro, en meer.

Intel Arc GPU’s kunnen netwerkshader, variabele snelheidshader, video-upscaling en realtime raytracing gebruiken. Belangrijker is dat Intel ook AI-versnelde supersampling belooft, wat Intel’s eigen concurrent lijkt te zijn voor Nvidia’s Deep Learning Super Sampling (DLSS)-technologie. AMD FidelityFX lanceerde zijn Super Resolution (FSR) Reageer in juni op DLSS, maar het maakt alleen gebruik van ruimtelijke opschalingstechnologie in plaats van op AI gebaseerde tijdelijke opschaling. Het doel van al deze technologie├źn is om games van lagere resoluties te upgraden om vloeiendere framesnelheden te bieden zonder merkbare afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit.

“De lancering van het merk Intel Arc en de onthulling van toekomstige generaties hardware toont Intel’s diepe en blijvende toewijding aan gamers en makers overal ter wereld”, zegt Roger Chandler, hoofd GPU’s voor Intel-klanten. “We hebben teams die fantastisch werk leveren om ervoor te zorgen dat we eersteklas, wrijvingsloze ervaringen leveren wanneer deze producten begin volgend jaar beschikbaar zijn.”

READ  Op Coronavirus, Sharad Pawar's veeg naar "Een tempel bouwen"

De eerste Intel Arc GPU’s komen begin volgend jaar in laptops en desktops.
Foto: Intel

Intel plaagt vandaag gewoon de branding van zijn Arc GPU’s en onthult dat “Battlemage”, “Celestial” en “Druid” allemaal codenamen zijn voor de volgende generaties Arc GPU’s. Meer details en details zijn gepland voor later in 2021.

Tot nu toe heeft Intel zijn programma gelanceerd De eerste Iris Xe grafische kaarten, met de codenaam “DG1”, die de Xe LP-architectuur van het bedrijf gebruikt. Deze kaarten met laag vermogen zijn voornamelijk ontworpen voor vooraf gebouwde werkstations, in plaats van speciale spelplatforms. Intel’s aankomende Arc GPU’s zullen gebaseerd zijn op de Xe-HPG-microarchitectuur van het bedrijf, een mix van werk dat Intel in zijn Xe-LP-, HP- en HPC-microarchitecturen heeft gestopt.

Written By
More from Aubrey Mason

Griekse goden in ‘Immortals Fenyx Rising’ blijven fascineren

Spel Immortals Fenyx Rising Ubisoft PlayStation, Xbox One / Series X /...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *