Nintendo concurreerde opnieuw met de website die ROM . aanbiedt

Lange tijd kun je eenvoudig een emulator downloaden op internet en games spelen op je computer via zogenaamde ROM’s. Lange tijd was dit een perfecte manier om wat oude SNES-games te spelen. Maar niet alles was legaal.

Zeker nu er steeds meer SNES- en NES-games beschikbaar komen via de Nintendo Switch, zie je dat het Japanse bedrijf agressiever op zoek gaat naar websites die dergelijke cd’s aanbieden. En nu wordt in een rechtszaak een website bevolen om alle ROM’s permanent te vernietigen.

Nintendo staat weer voor de rechter tegen de ROM-site

Het gaat over RomUniverse, een website waar je ROM’s kunt downloaden, en je kunt zelfs een premium account nemen om het sneller te downloaden. In mei stonden ze al voor de rechter. Toen moest de eigenaar al 2,1 miljoen dollar betalen. Maar in de nieuwe rechtszaak heeft de site de opdracht gekregen om al zijn ROM’s permanent te schrappen. In de vorige rechtszaak werd een groot bedrag gevraagd. Maar eigenaar Matthew Strowman mocht dat bedrag in termijnen betalen. Hij moest ook $ 50 per maand betalen (geen idee hoe je aan die $ 2,1 miljoen kwam). Maar toen hij de eerste betaling niet deed?, ging Nintendo opnieuw de rechtszaak aan. Ook kreeg hij te horen dat hij Storman nooit meer mag toestaan ​​een website als deze online te zetten en dat hij de inhoud nu definitief moet verwijderen.

SNES MINI
Van SNES Mini (Foto: Nintendo)

Hij heeft nu tot 17 augustus om hieraan te voldoen. Vervolgens moet hij op 20 augustus documenten indienen bij de rechtbank waaruit blijkt dat dit is gebeurd. Als dat niet werkt, kan hij gevangenisstraffen krijgen. Daarmee zullen ook andere websites gaan nadenken of het wel een goed idee is om dit soort materiaal aan te bieden.

De alternatieven worden minder interessant

Dus als je ROM’s voor Nintendo-games wilt krijgen, moet je waarschijnlijk naar Torrent-sites gaan. Of je kunt beginnen met zoiets als SNES Mini of games spelen via Switch Online. Meer lezen over spellen? Ga dan hier naar de overzichtspagina.

Het ultieme puzzelspel komt naar Nintendo Switch

Reageer op het artikel:

Nintendo concurreerde opnieuw met de website die ROM . aanbiedt

READ  Poolside FM: Glitzy iPhone-internetradio uit de jaren 80
More from Madison Garrett

The Borderlands 3 Epic Exclusive kost $ 115 miljoen

De Odyssey tegen Apple De rechtszaak die deze week begon, heeft ons...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *