Internationale deelname aan de Dag van de Arbeid “Verdedig Koerdistan” – Koerdisch nieuws

Duizenden mensen over de hele wereld namen deel aan de Internationale Actiedag voor het initiatief om Koerdistan te verdedigen tegen de Turkse bezetting. Demonstraties vonden plaats in tientallen landen, waaronder Engeland, Zwitserland, Italiƫ, Finland, Frankrijk en Cyprus.

Londen

In Londen vond een luidruchtige en kleurrijke demonstratie van de Alliantie plaats van Trafalgar Square naar het parlement, om het belang van internationale solidariteit te benadrukken. Naast vele organisaties uit Engeland, Koerdistan en Turkije waren ook antifascisten uit Braziliƫ bij het evenement aanwezig.

onverschrokken

In Basel werd een mars georganiseerd van Bahnhofsplatz naar Claramat met tussendoor sit-ins. De covoorzitter van de Koerdische Democratische Groep in Zwitserland, Ismail Qardash, riep de Koerden op zich te verenigen en waarschuwde voor het uitbreken van een burgeroorlog in Zuid-Koerdistan. Journalist Franziska Steer, secretaris van de Basel Strong Alternative (Basta!) partij, berichtte over de internationale vredesdelegatie naar Zuid-Koerdistan en de obstructie door de Duitse autoriteiten en de KDP.

Helsinki

In de Finse hoofdstad Helsinki vestigde een demonstratie de aandacht op het succes van de Koerdische beweging in de strijd tegen jihadisten en riep op tot solidariteit. De laatste rally eindigde met een optreden van de muziekgroep Rhythm of Resistance.

Rome

In Rome vond een internationale bijeenkomst plaats.

Regen

In Frankrijk, en ook in Rennes, gingen talloze mensen de straat op. Vandaag vindt de “verdediging van Koerdistan” plaats in Parijs en andere steden.

Nicosia

Demonstratie in Nicosia, Cyprus, protest tegen de Turkse expansie en Duitse steun aan het regime van Erdogan.

Oslo

In Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, protesteerden de Koerden, revolutionairen en Noorse vrienden van de Koerden tegen de genocidale aanvallen van Turkije in Koerdistan en benadrukten ze het belang van de strijd van het gewone volk tegen het fascisme.

READ  Download Jr Engineer Paper 1 Admit Card NU

Woordvoerster Lida Virts van het Kurdistan Defense Initiative wees op de rol van het kapitalistische systeem bij mensenrechtenschendingen en misdaden tegen de menselijkheid.

“Terwijl de strijd van het Koerdische volk tegen het fascisme en de huurlingen voortduurt, bombardeert NAVO-lid Turkije de Koerden, de Koerdische regio en Irak”, zei Virts.

More from Madison Garrett
Geef toe dat RRB NTPC-kaart is uitgegeven voor Stage 2 CBT
Toegeven RRB NTPC-kaartdownload begint vandaag voor Stage 2 Afbeeldingsbron: & nbspiStock Images...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *