Intramurals nemen verder esports op met hulp van Yale Esports Club

Malia Kuo, Staff Illustrator

Elliott Taylor, Yale’s intramurale en afgestudeerde-professionele recreatiecoördinator, heeft dit semester een unieke taak: esports integreren in collegiale intramurale cursussen.

Hoewel esports al jaren populair zijn onder leden van de Yale-gemeenschap, werden ze afgelopen voorjaar voor het eerst geïntroduceerd in het intramurale programma na de verschuiving van Yale naar leren op afstand. De resultaten van esports-toernooien tellen niet mee voor het klassement van de Tyng Cup. Maar terwijl Yale experimenteert met zijn eerste online herfstsemester, werken Taylor en de Yale Esports Club aan verdere integratie sport- naar intramurals en de afdeling Sport en Recreatie.

“Dit is een nieuwe manier om de bredere Yale-gemeenschap erbij te betrekken en hen in staat te stellen het tegen elkaar op te nemen in een campusbrede activiteit die normaal niet beschikbaar zou zijn,” zei Taylor. “Hoewel esports het fysieke aspect van traditionele intramurale activiteiten mist, bevorderen ze toch de sociale interactie tussen alle leden van de Yale-gemeenschap.”

Om plaats te bieden aan een diverse pool van deelnemers, zei Taylor dat het intramurale programma maandelijkse toernooien aanbiedt voor een verscheidenheid aan games op vijf verschillende platforms: Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, pc en mobiele telefoon. In september speelden de deelnemers Mario Kart, Words with Friends en League of Legends. In oktober organiseren intramurals esports-competities in FIFA, Super Smash Bros., Hearthstone en mobiel schaken, terwijl november Rocket League en Clash Royale zal brengen.

Taylor zei dat de Undergraduate en Graduate-Professional Intramural-programma’s, Yale Esports Club en Graduate School of Arts and Sciences een gezamenlijke inspanning hebben gelanceerd om het programma bekend te maken. Traditioneel zijn intramurale opleidingen opgesplitst in een undergraduate en graduate-professional programma. Maar met nieuwe veranderingen, zei Taylor dat studenten kunnen spelen tegen afgestudeerde en professionele scholieren, docenten, personeel en alumni in de intramurale esports-competitie.

READ  PUBG Mobile 1.5 Wereldwijde versie APK + OBB-downloadkoppelingen voor Android-gebruikers

Volgens Taylor heeft het programma al een aanzienlijke hoeveelheid positieve feedback gekregen. En hoewel het tot stand is gekomen bij gebrek aan andere sportactiviteiten, is het programma niet alleen bedoeld als pandemische nieuwigheid. Zelfs wanneer traditionele intramurale programma’s en recreatieve activiteiten worden hervat, is Taylor van plan door te gaan met het organiseren van competities op basis van interesse.

Zoals het er nu uitziet, kunnen studenten overal deelnemen aan esports. Toernooien worden op een specifiek tijdstip georganiseerd, maar deelnemers worden gekoppeld aan tegenstanders en krijgen een week de tijd om hun wedstrijden te voltooien, waardoor flexibiliteit ontstaat voor studenten die in verschillende tijdzones strijden of proberen een recreatieve uitlaatklep in hun drukke schema’s te passen.

“We werken eraan om de Esports Club op de campus steeds meer te legitimeren”, zegt Lucy Liu ’21, mede-oprichter van Yale Esports Club, die ook een voormalig medewerker is bij News. “Ondertussen ben ik persoonlijk erg opgewonden om te zien hoe esports dit semester de gelegenheid kan bieden om studenten virtueel bij elkaar te brengen, zowel via onze club als via het IM-programma.”

Liu richtte de club samen met klasgenoten Jeffrey Zhou ’21 en Ethan Williams ’21 op in hun eerste jaar op Yale. Ze realiseerden zich dat hoewel veel studenten het enorm leuk vonden om samen games te spelen via online platforms, er op de campus geen formele club voor esports was. Toen de pandemie toesloeg en de meeste persoonlijke functies werden gesloten, had esports het unieke potentieel om mensen bij elkaar te brengen in een tijd waarin menselijke connectie hard nodig was.

READ  Je kunt Pixel 6- en 6 Pro-achtergronden nu downloaden

“We wisten dat de interesse aanwezig was en we wilden een community creëren waar gamers van alle niveaus samen konden komen in een vriendelijke, gastvrije en competitieve ruimte”, zei Liu. “Dit semester willen we dat werk voortzetten [and keep] studenten samenbrengen door middel van gamen. Onze leden zijn door leren op afstand over de hele wereld verspreid, maar gelukkig kunnen we nog steeds gemakkelijk online met elkaar in contact komen. “

In de afgelopen twee jaar is de Esports Club gegroeid en uitgebreid met een diversiteit aan games, een verscheidenheid aan evenementen en een groot ledenbestand met verschillende interesses. Competities in een Esports Club-toernooi variëren van informele rondes Mario Kart en Words with Friends tot meer competitieve sessies van League of Legends.

Afgelopen voorjaar brak de Esports Club baanbrekend door de lancering van zijn eerste 12 uur durende Ivy League + League of Legends Tournament-liefdadigheidsstroom, met deelnemers van de Ivy League en andere hogescholen. Het team werkte hard om het evenement te promoten en meer dan $ 16.000 aan donaties stroomden binnen van een verscheidenheid aan studenten die zich hadden aangemeld om te kijken, evenals een handvol professionele sponsors. De ingezamelde donaties gingen uiteindelijk naar COVID-19-hulpacties, en Liu en de andere medeoprichters zijn van mening dat de club het potentieel heeft om in de toekomst soortgelijke evenementen te organiseren.

“Het was een zeer lonende ervaring om afgelopen lente met onze collega’s in de Ivy League aan de liefdadigheidsstroom te werken,” zei Liu. “We werkten samen met verschillende professionele esports-organisaties zoals TSM, Team Liquid en Flyquest, en we willen die relaties dit schooljaar graag voortzetten. “

READ  [Jobs roundup] Gepassioneerd door fantasiegames? Bekijk deze openingen bij Mobile Premier League

COVID-19 heeft de mogelijkheden voor esports op Yale enorm uitgebreid. Op de Esports Club Discord-server worden verschillende evenementen georganiseerd waar studenten samen kunnen komen en terloops kunnen spelen, waaronder nieuwe mobiele games zoals Among Us, die de afgelopen maanden uitzonderlijk populair zijn geworden.

Onlangs heeft de Esports Club ook geholpen bij de introductie van esports voor intramurals.

“De club is toegewijd [in our efforts with IMs] voor het ontwikkelen en promoten van een omgeving bij Yale waar studenten hun interesses in de internationaal groeiende esports-gemeenschap kunnen verkennen in een inclusieve en ondersteunende omgeving, ”zei Ariel Zhang ’22, directeur van Esports Club. “We hebben nauw samengewerkt met Yale Clubs en Sports and Recreation om hun intramurale esports-games te hosten, organiseren en uitvoeren.”

In het voorjaar hoopt de Yale Esports Club uit te breiden naar een groter aantal games – waaronder Valorant en Dota – om de interesses van meer studenten te bevredigen en tegelijkertijd te werken aan een duurzame relatie met de intramurale gemeenschap.

Timothy Dwight College zit momenteel bovenop de Tyng Cup klassement.

Andrew Bellah | [email protected]

Emily Tian | [email protected]

Written By
More from Eda Greene
De toelatingskaart voor het Oil India Junior Assistant Program is uitgegeven; Hier is hoe te downloaden
Oil India Limited (OIL) heeft de toegangskaart uitgegeven voor de werving van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *