IOS 14 en iPadOS 14 nu uitgebracht! U moet dit weten

Apple is net begonnen met het uitrollen van iOS 14 voor iPhones en iPadOS 14 voor iPads! Grote iPhone-update beschikbaar voor iedereen om te installeren sinds 22:00 uur Hier is wat u moet weten over grote software-updates voor iPhone en iPad.

Dit is nieuw in iOS 14

IOS 14 en iPadOS 14 brengen veel innovatie op je iPhone of iPad:

  • Voor het eerst zien iPhone-startschermen er anders uit: je kunt cross-widgets tussen je apps plaatsen. Ook nieuw is de App Library, waar al je apps automatisch op een logische manier worden georganiseerd.
  • Berichten-app wordt eenvoudiger. Je valideert gesprekken die je niet langer over het hoofd wilt zien. Groepsgesprekken worden duidelijker.
  • Veel van de rapporten zijn compacter. Dit betekent dat je scherm niet meer volledig wordt overgenomen door bijvoorbeeld een inkomend telefoontje of een vraag aan Siri.

Het bovenstaande is slechts het topje van de ijsberg. Er is een nieuwe vertaal-app, iPad geniet van handschriftherkenning en er zijn veel kleine verbeteringen. Als je meer wilt weten over alle nieuwe functies, lees dan de bestanden voor iOS 14 en iPadOS 14. Of bestel iCreate 122 vooraf, want we laten je zien hoe je met de beste nieuwe functies werkt.

Maak 127

Maak 127

26 slimme trucs als je een iPhone en Mac hebt

Voordat u gaat downloaden …

Je kunt natuurlijk meteen op de downloadknop klikken om alle nieuwe iOS 14-functies zo snel mogelijk uit te proberen – dat is in de meeste gevallen prima. Maar er zijn enkele dingen die u kunt doen om u beter voor te bereiden op de update.

READ  macOS 11.5.2 met patches is nu beschikbaar

1. Controleer of uw iPhone wordt ondersteund

Het eerste dat u moet weten, is of uw iPhone of iPad compatibel is met iOS 14. Het is heel eenvoudig dit jaar. Alle apparaten die geschikt waren voor iOS 13 en iPadOS 13 kunnen worden geüpdatet om te installeren iPhone 6s of nieuwer gezocht. Als je het niet zeker weet, bekijk dan ons artikel over iOS 14-ondersteuning: kun je je iPhone nog steeds bijwerken?

2. Maak een reservekopie

De snelste manier om een ​​back-up te maken, is via iCloud. Geen Mac of pc betrokken.

  • Ga op je iPhone naar “Instellingen” en tik bovenaan op je naam.
  • Tik op iCloud en tik vervolgens op iCloud Backup.
  • Kies “Nu een back-up maken” of controleer of de huidige kopie nog vers is.

3. Bereid uw inloggegevens voor

Niets is vervelender dan tijdens het updaten naar allerlei icoontjes te moeten zoeken. Tijdens de update wordt u mogelijk om uw toegangscode en Apple ID gevraagd – zorg ervoor dat uw gegevens gereed zijn.

Download iOS 14

IOS 14 en iPadOS 14 zijn gratis te downloaden. U kunt het op uw iPhone of iPad installeren via “Instellingen> Algemeen> Software-update”. Zorg ervoor dat u verbonden bent met wifi en dat uw batterij voldoende is opgeladen, of dat uw iPhone of iPad op stroom is aangesloten.

19.00 uur Nederlandse tijd is traditioneel het moment waarop de download beschikbaar is, maar vandaag moesten we even wachten. We verwachten veel werk op de servers van Apple. Misschien wilt u even wachten – als er problemen zijn met het downloaden, zou dat over het algemeen vrij snel moeten worden opgelost.

Apple News Weekly in uw mail

Wees als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips en aanbiedingen!

Helaas is uw registratie niet gelukt. Probeer het later nog eens.

More from Madison Garrett
Samsung Galaxy S21 Oktober update beschikbaar in Nederland en België – Galaxy Club
Samsung Galaxy S21 oktober update is beschikbaar op toestellen in Nederland en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *