iOS 16 sideload: apps van buiten de App Store? Binnenkort is het mogelijk!

iOS 16 sideload: apps van buiten de App Store?  Binnenkort is het mogelijk!

Staat iOS 16 sideloading toe – apps downloaden buiten de App Store? Waarschijnlijk wel: dat moet je weten.

iPhone sideloaden

Al jaren vragen veel gebruikers om de sideload-functionaliteit in iOS. Dit zou het downloaden van apps van buiten de App Store mogelijk moeten maken, die dus niet onderworpen zijn aan de App Rules van Apple.

Vodafone Runners: iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Apple verzet zich al sinds het begin van de iPhone tegen dit idee. Sideloading kan onnodige beveiligingsrisico’s opleveren, omdat apps van buiten de App Store niet eerder op virussen worden gescand. Maar het is niet echt consistent in deze situatie: op een Mac kun je eenvoudig apps van elke bron installeren en dankzij Gatekeeper – dat controleert op applicatiecertificaten – is je Mac nog steeds beschermd.

Sideload voor iOS 16

iOS 16 vergrendelingsscherm

Volgend jaar zal Apple echter moeten veranderen: bedankt Wet digitale markten (DMA) Het bedrijf vereist niet langer dat je een app downloadt uit de App Store. Het moet dan in iOS mogelijk zijn om apps te downloaden via andere websites en appstores, net als op de meeste andere platformen.

DMA zal ergens in 2023 van kracht worden, dus de kans is groot dat de grote verandering in iOS 16 al in iOS 16 wordt doorgevoerd. Hoewel het niet om 16.0 gaat – de versie die we in september van dit jaar verwachten – maar eerder een update Tijdelijk als 16.4 in de eerste helft van 2023.

mijn keuze

Voor degenen die zich bezighouden met iPhone-beveiliging, is sideloaden volledig optioneel en zal het waarschijnlijk de nodige waarschuwingen geven bij het downloaden van de app. Ook is de kans dat je favoriete apps helemaal uit de Store verdwijnen en je je niet aan de regels van Apple hoeft te houden vrij klein: de inkomsten uit de App Store zijn zo hoog dat ontwikkelaars zo’n stap waarschijnlijk niet zouden durven zetten.

READ  Samsung Galaxy S21 FE (november) en Galaxy Z Fold 4 (december)

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot sideloading in iOS 16 en DMA-invoer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Helaas is uw registratie niet gelukt. Probeer het later opnieuw.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *