IOS-apps downloaden en gebruiken op een Apple M1 Mac: zo doe je het

De nieuwe MacBooks met Apple’s eigen M1-chip brengen veel verbeteringen met zich mee. Een belangrijke toevoeging is dat je ook iPhone-apps op je Mac kunt draaien. Hoewel ze nog niet allemaal beschikbaar zijn in de Mac App Store, is het nog steeds mogelijk om iOS-apps op een M1 Mac via een omweg te downloaden en te gebruiken. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Tip: zo kun je elke iOS-app op je M1 Mac downloaden

Omdat de Apple Silicon Macs, net als de iPhone en iPad, een eigen chip van Apple hebben, kun je op deze Macs ook iOS-apps downloaden, ook als een ontwikkelaar geen aparte macOS-app heeft gemaakt. Hoewel sommige ontwikkelaars zich als gevolg daarvan hebben teruggetrokken uit de Mac App Store, is er nog steeds een manier om iOS-apps te downloaden op deze M1-Macs.

Om apps op je M1 Mac uit te voeren, heb je de app-bestanden nodig. Dit zijn mappen met de extensie .ipa. De bestanden moeten aan uw Apple ID worden gekoppeld, zodat u deze niet zomaar met anderen kunt delen. Voorheen was het mogelijk om deze bestanden terug te vinden in uw iTunes-back-ups, maar dat is niet meer mogelijk. Gelukkig is hier nog een trucje voor.

Met de app iMazing u downloadt de .ipa-bestanden van apps die u via uw iPhone of iPad hebt gekocht naar uw Mac. De app is eigenlijk bedoeld voor het beheren en maken van een backup van je apps, maar biedt nu ook uitkomst als je de apps op je Mac wilt draaien.

READ  Voor de derde keer 'Christmas in the Hei'; dit jaar als lichtpuntje in 2020 - Deurne Media Groep

Dubbelklik eenvoudig op de iOS-apps die u op uw Mac wilt downloaden. De .ipa-bestanden worden dan net als elke andere app in uw map ‘Apps’ ge├»nstalleerd. Het is natuurlijk belangrijk dat je voor je iPhone of iPad dezelfde Apple ID gebruikt als voor je MacBook met M1 chip.

Hoe iOS-apps op een M1 Mac te downloaden:

  1. Start iMazing op je Mac en verbind je iPhone of iPad met een kabel met je Mac;
  2. Selecteer ‘Apps’ voor de iPhone of iPad die aan uw Mac is gekoppeld;
  3. Selecteer ‘Apps beheren’ in het tabblad onderaan;
  4. Kies ‘Bibliotheek’ in het venster dat verschijnt;
  5. Dubbelklik op de gewenste apps op uw M1 Mac om ze te downloaden;
  6. Klik met de rechtermuisknop op de gedownloade app uit de lijst en selecteer ‘IPa exporteren’;
  7. Dubbelklik vervolgens op het .ipa-bestand om de app op uw M1 Mac te installeren.
macbook air met m1-chip recensie

IOS-apps werken misschien toch niet optimaal op je M1 Mac. Ontwikkelaars hebben hun apps soms nog niet beschikbaar gesteld in de App Store omdat ze nog niet geoptimaliseerd zijn voor de Mac. U kunt de Netflix-app bijvoorbeeld alleen in een venster met een vast formaat gebruiken en u kunt niet op volledig scherm kijken.

Deze methode is dus niet helemaal foutvrij, maar het biedt wel een handige omweg om je iOS-apps op de M1 Mac te gebruiken. Hoe lang deze methode zal werken, is echter niet te zeggen. Het bedrijf kan hier ooit een einde aan maken.

Meer over M1 Macs

Tijdens het laatste Apple-evenement van dit jaar onthulde het bedrijf Cupertino zijn nieuwe Apple Silicon Macs met een eigen M1-chip. Dit markeert een nieuw hoofdstuk voor de Mac en het bedrijf is niet langer afhankelijk van Intel, dat voorheen de processors in Apple-computers leverde.

READ  Gemeente Stadskanaal: Sint Maarten kan door!

De eerste Macs die de overstap maakten, zijn de MacBook Air, MacBook Pro (met 13-inch scherm) en Mac mini. Meer weten? We hebben de M1 MacBook Air getest en vertellen wat we ervan vonden in onze uitgebreide review. Liever kijken? In onderstaande video bespreken we onze ervaringen met jou.

More from Madison Garrett

Serveruitval, planning, patch-opmerkingen, vertragingen en meer

WoW Shadowlands nadert snel zijn wekelijkse reset – wat grote dingen betekent...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *