iPhone 12-dummy, CoronaMelder en iPad Air

We hebben weer een week vol Apple-nieuws gehad. Hier zetten we het belangrijkste iPhone-nieuws op een rij. We bespreken de CoronaMelder-app, iPhone 12-dummies en nieuwe iPad Air.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en advertentieblokkers

U ziet deze tekst omdat u een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. We vinden dat jammer, want we hebben die advertenties nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons toe te voegen aan uw witte lijst. Bij voorbaat bedankt!

CoronaMelder-app nu beschikbaar om te downloaden

Vanaf deze week is de CoronaMelder app in Nederland te downloaden en actief in een groot deel van Gelderland. Daar kunnen gebruikers van de app die een melding ontvangen, zich nu melden bij hun lokale GGD. De CoronaMelder-app is de app van de Nederlandse overheid die je waarschuwt als je in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het coronavirus. De rest van Nederland moet wachten tot 1 september, maar je kunt de corona-app al downloaden.

Lees ook

CoronaMelder-app nu te downloaden: vanaf 1 september landelijk actief

‘Zo zien de vier iPhone 12-telefoons eruit’

iphone 12 dummy uitgelicht

HaAppelistim, een Israëlische Facebook-pagina, heeft foto’s van een iPhone 12-dummy online geplaatst. Deze prototypes worden bijvoorbeeld gebruikt door fabrikanten van telefoonhoesjes om op tijd met de productie van nieuwe accessoires te beginnen. Zo vind je iPhone 12 hoesjes al op meerdere websites, terwijl het toestel zelf nog niet eens gepresenteerd is. De Israëlische dummy laat het mogelijke ontwerp van de iPhone 12 zien, dat doet denken aan de iPhone 4. Het nieuwe Apple-toestel zou de platte, scherp uitgesneden behuizing van de smartphone uit 2010 overnemen. Het hoekige ontwerp dat de dummy laat zien lijkt ook enigszins op de nieuwste iPad Pro.

Lees ook

'Zo zien de vier iPhone 12-telefoons eruit'

Netflix test ‘Shuffle’-knop

Weet je niet meer wat je op Netflix moet kijken? Dan lijkt de nieuwe Shuffle-functie waar Netflix aan werkt de oplossing voor dit probleem. De streamingdienst bevestigt aan de website TechCrunch dat er aan een ‘Shuffle Play’-knop wordt gewerkt. Netflix speelt willekeurige inhoud af met een druk op deze knop. Netflix baseert de keuze wel op wat je al eerder hebt gekeken, of op series of films die je momenteel aan het checken bent. Netflix test de functie nu. De knop bevindt zich op het startscherm, onder je profielpictogram. De willekeurige inhoud wordt onmiddellijk afgespeeld wanneer u erop drukt.

READ  Zorgeloos fietsen met de gloednieuwe app van Fietsnetwerk
Lees ook

Bekijk series willekeurig: Netflix test de 'Shuffle'-knop

Apple wil Epic Games de toegang tot de App Store ontzeggen

Apple is van plan om Epic Games de toegang tot de App Store te verbieden. Het bedrijf liet deze week de Fortnite-maker weten dat het vanaf 28 augustus geen toegang meer heeft. Wanneer Epic Games geen toegang meer heeft tot de App Store, betekent dit ook dat de gamemaker niet meer alle app-ontwikkelaarstools mag gebruiken. Dit heeft grote gevolgen, aangezien Epic deze tools gebruikt om software te maken voor de zogenaamde ‘Unreal Engine’, een programma dat veel andere game-ontwikkelaars ook voor hun games gebruiken. Alleen als de Epic Games zich aan de regels houdt, mag de gamemaker apps blijven aanbieden in de App Store.

Lees ook

Apple wil Epic Games de toegang tot de App Store ontzeggen

Gerucht: de nieuwe iPad Air komt pas in 2021

Volgens een nieuw gerucht zal Apple volgend jaar maart de nieuwe iPad Air 4 uitbrengen. Dat druist in tegen een eerder gerucht. Ming-Chi Kuo beweerde bijvoorbeeld dat Apple dit jaar één iPad zou uitbrengen en de iPad mini zou uitstellen tot volgend jaar. De nieuwe tablet zou een snellere A14-chip en een Smart Connector krijgen. Verder zal het meer op de iPad Pro 2020 lijken en neemt Apple afscheid van de Lightning-verbinding door over te schakelen naar USB-C.

Lees ook

Gerucht: de nieuwe iPad Air komt pas in 2021
More from Madison Garrett

Voormalig Nintendo-baas Reggie Fils-Aime heeft een nieuwe baan, maar niet in games

Reggie Fils-Aime blijft bezig in zijn leven na Nintendo. Na kondigt zijn...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *