Is EA Sports FC 24 beschikbaar op Xbox Game Pass?

Is EA Sports FC 24 beschikbaar op Xbox Game Pass?

Xbox Game Pass is misschien een actief aanbod voor gamers op zowel pc als consoles, maar EA Sports FC 24 is daar helaas niet een van. Het afgelopen jaar heeft Xbox verschillende day one-releases aan de beschikbare catalogus toegevoegd, inclusief titels van derden. Dit omvat ook de games die beschikbaar zijn gesteld als onderdeel van EA Play.

Sterker nog, iedereen die zich abonneert op Xbox Game Pass Ultimate heeft automatisch recht op EA Play zonder iets extra’s te betalen. EA Sports FC 24 is echter niet in zijn geheel toegevoegd aan de Standard- of Ultimate-editie van het abonnement.

EA Sports heeft al aangekondigd dat de nieuwe voetballancering helemaal niet beschikbaar zal zijn op welke abonnementsdienst dan ook. Dit zou echter in de toekomst uiteindelijk kunnen veranderen nadat het spel een aanzienlijke hoeveelheid tijd in omloop heeft gebracht.

” class = “promoted-img” Loading = “lazy” width = “1440” height = “220” alt = “fortnite-promotional-banner” />


Waarom is EA Sports FC 24 niet beschikbaar op Xbox Game Pass?

Wanneer een game als dagrelease aan Xbox Game Pass wordt toegevoegd, hangt dit meestal af van onderhandelingen tussen Xbox en andere uitgevers. Alle games die eigendom zijn van de eerste partij worden op de dag van lancering automatisch aan de service toegevoegd, met recente voorbeelden hiervan Starfield en Forza Motorsport.

Er worden maandelijks nieuwe games aan de abonnementsservice toegevoegd (Afbeelding via Xbox Game Pass)
Er worden maandelijks nieuwe games aan de abonnementsservice toegevoegd (Afbeelding via Xbox Game Pass)

Hoewel versies van derden ook op de eerste dag van de lancering worden toegevoegd, is er geen dergelijke deal tussen Xbox en EA. Bovendien is EA Sports FC 24 momenteel ook niet beschikbaar op EA Play. Daarom is het ook niet beschikbaar in welke vorm van abonnementsdienst dan ook, en de enige manier om te spelen is door een digitaal of fysiek exemplaar te bezitten.

READ  Baldur's Gate 3 komt op 6 december niet naar Xbox Zal Baldur's Gate 3 de klok verslaan tijdens The Game Awards voor zijn Xbox-debuut

De enige service die op het moment van schrijven EA Sports FC 24 heeft, is EA Play Pro. Dit niveau is alleen beschikbaar voor pc-spelers en kost veel meer dan het basisniveau. Bovendien krijgt iedereen die gebruik maakt van EA Play Pro ook de meeste Ultimate Edition-functies bij zijn exemplaar. Ze hebben echter een doorlopende abonnementsdekking nodig om van de game en alle inhoud ervan te kunnen genieten.


Komt EA Sports FC 24 naar Xbox Game Pass?

Als EA dezelfde praktijk volgt als de afgelopen vier jaar, zal EA Sports FC 24 eindelijk beschikbaar zijn op Xbox Game Pass. Vorig jaar werd FIFA 23 uiteindelijk in juni 2023 toegevoegd aan EA Play, na een aanzienlijke vertraging. FIFA 22 en FIFA 21 zijn eerder toegevoegd tijdens hun respectievelijke toernooien.

Er is dus geen reden om niet te verwachten dat de release van dit jaar ergens volgend jaar aan EA Play zal worden toegevoegd. Zodra dat is gebeurd, zouden degenen die Xbox Game Pass Ultimate hebben er ook gratis van kunnen genieten (tenzij er wijzigingen optreden in de onderhandelingsvoorwaarden tussen Xbox en EA).

Snelle koppelingen

Meer van Sportskeeda

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *