“Ik ben er een beetje aan gewend dat Auston grote avonden heeft en een grote impact maakt… hij heeft veel plezier.”

“Ik ben er een beetje aan gewend dat Auston grote avonden heeft en een grote impact maakt… hij heeft veel plezier.”
Sheldon Keefe, Toronto Maple Leafs na de wedstrijd

Sheldon Keefe sprak de media toe nadat de 7-4 overwinning van de Maple Leafs op de Minnesota Wild het record van het team verbeterde naar 2-0-0.


In twee hoogscorende wedstrijden om het seizoen te beginnen;

Het is vroeg. Ik denk dat dat alles is wat ik te zeggen heb. Het is vroeg en deze dingen gebeuren vaak. Er zijn nog steeds veel gebieden in ons spel die we willen blijven verbeteren. Daar bestaat geen twijfel over.

Morgen is weer een dag om te bouwen aan verbetering.

Over de zes doelpunten van Auston Matthews in twee wedstrijden:

Het was leuk. Je verwacht natuurlijk geen opeenvolgende hattricks, maar ik ben redelijk op mijn gemak geraakt en ben eraan gewend dat Auston grote avonden heeft en een grote impact heeft. Het is geweldig om dat op opeenvolgende avonden te doen om het seizoen te beginnen. Hij lijkt veel plezier te hebben.

Over de vraag of Matthews meer gemotiveerd is om van 2021-2022 terug te keren naar zijn Hart Cup-vorm:

Ik zal hun motivatie, arbeidsethos en toewijding nooit in twijfel trekken. Hij is net zo geïnteresseerd in zijn spel als iedereen. Ik denk dat hij fris en goed binnenkwam. Hij had een heel goed seizoen.

Dat zeg ik al sinds de eerste kampdag. Auston concentreert zich hier op het grote geheel. Hij kijkt ernaar uit om ons team echt te gaan leiden. Hij weet dat het zijn taak is om te scoren, maar ik denk niet dat het hem kan schelen hoeveel doelpunten hij scoort of hoeveel er uiteindelijk zijn. Het gaat erom hoeveel overwinningen we hebben behaald, hoe goed ons team is, waar we naartoe werken en hoe hij ons daar kan krijgen.

Dit is waar hij zich op concentreert. Alle andere dingen horen daarbij. Ik weet niet hoe vaak hij vanavond pucks oppakte bij de backcheck en ze de andere kant op draaide. Voor mij zijn al deze dingen met elkaar verbonden. Als Auston zich zo voelt en in alle opzichten een enorme impact op het spel maakt, lijken de doelpunten te komen.

In het jaar dat hij zestig werd, vond ik hem defensief geweldig. Het jaar daarvoor was hij verdedigend geweldig. Hij had meer sprongen in alle delen van het spel, aan alle kanten van de puck.

Het is geweldig om die resultaten te behalen. Hij zal zijn spel blijven opbouwen. We zullen doorgaan met het bouwen van ons hele spel. Maar het is geweldig om deze individuele inspanningen op deze manier te hebben. Ik wil de term individu niet gebruiken; Er zijn natuurlijk ook andere individuen die een bijdrage leveren, maar de doelpunten van Willie vanavond en de doelpunten van Auston vanavond geven ons wat ademruimte terwijl we proberen ons spel hier te vinden.

Wij zijn er zeker nog naar op zoek.

Op de bovenste regel spelen:

Luister, Burt komt met dit bericht. In de derde periode van de wedstrijd tegen Montreal vond ik dat Bert’s beste periode. De training van gisteren was de beste die ik ooit heb gezien, ze drieën in perfecte harmonie samenwerken. Vanavond waren ze opnieuw over de hele linie goed.

We weten en verwachten dat Mitch en Otson verbinding zullen maken en goed samen zullen zijn. Ze hebben een nieuwe lijn. Als je ernaar kijkt, hebben we zes nieuwe aanvallers in de selectie. Het is niet alleen deze lijn. In andere gevallen proberen we iedereen met elkaar te laten communiceren en ons spel van shift tot shift en van lijn tot lijn te laten aansluiten.

En het is geen toeval dat Berts spel ook steeds beter wordt. Hij voelt zich ook meer op zijn gemak bij deze jongens. Gaandeweg is het steeds herkenbaarder geworden.

Over de kracht van vroeg goed spelen:

Ik voel me heel gelukkig en ik had het verwacht. We hebben veel talent. We speelden heel sterk voordat we John Klingberg toevoegden. We waren een geweldig machtsspel voordat we Jay Boucher toevoegden. Er ligt een geweldige basis, maar elke keer dat je een nieuwe mix toevoegt, wil je er zeker van zijn dat deze werkt en bloeit.

Met het werk dat ze hebben gedaan tijdens het kamp, ​​het voorseizoen en nu in de eerste twee wedstrijden, ben ik echt bemoedigd. Op cruciale momenten scoorden we belangrijke doelpunten. We spraken over het 6v5-team dat ons in de eerste game heeft gered. Een groot powerplay-doelpunt geeft ons de leiding in het spel bij de start van 4v3.

Het is een goed teken.

Over de hete start van William Nylander met vijf punten in twee wedstrijden:

Hij is aan het schaatsen. Hij heeft er vertrouwen in. Het doel voor de eerste periode zijn dingen van wereldklasse – de balans om die stap te maken, de aanwezigheid om hem door de plooi te halen en de moed om het te doen zijn dingen van wereldklasse. Het was echt goed om hem te zien.

Auston heeft hier een geweldige start, maar dat geldt ook voor Willie.

Wanneer Max Domi naar beneden en Calle Jarnkrok naar boven worden verplaatst op de Tavares-Nylander-lijn:

READ  Videogame-algoritme ontsluit moleculaire mysteries van hersencellen

Ik dacht dat de lijn Tavares-Nylander defensief wat meer hulp kon gebruiken. Ik dacht dat de Minten en Knies-lijn meer aanvallende push, punch en spelvoering konden gebruiken. Ik heb zojuist besloten deze overstap te maken.

Ik dacht dat het goed werkte. Ik dacht dat beide jongens – Jarni en Max – hun beste periodes hadden in de zes jaar dat we hier speelden. dat was goed.

Jarni scoorde een geweldig doelpunt voor ons. Dat was bemoedigend.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *