Jaylen Brown en Celtics slaan terug in Game Three

BOSTON, MA – 8 JUNI: Jaylene Brown van Boston Celtics #7 reageert op een toneelstuk in het vierde kwartaal tegen de Golden State Warriors tijdens Game Three van de 2022 NBA Finals in TD Garden op 8 juni 2022 in Boston, Massachusetts. Opmerking voor de gebruiker: de gebruiker erkent uitdrukkelijk en stemt ermee in, door deze afbeelding te downloaden en/of te gebruiken, dat de gebruiker akkoord gaat met de voorwaarden van de Getty Images-licentieovereenkomst. (Foto door Maddy Meyer/Getty Images)

BOSTON – De Celtics hebben de pestkoppen in elkaar geslagen in Game Three van de NBA Finals.

Boston’s overwinning van 19 rebounds op de beker was een indicatie van een sterke reactie op de overwinning van de Golden State Warriors in Game Two, terwijl Jaylen Brown, Jason Tatum en Marcus Smart 77 punten combineerden in een overwinning van 116-100. De Celtics leiden met 2-1 in de serie voorafgaand aan de thuiswedstrijd van vrijdag om 21.00 uur ET.

Stephen Curry leidde de Warriors met 31 punten te verslaan.

Als er enige twijfel bestond dat de Celtics de energie zouden evenaren die de Warriors in Game 2 brachten, antwoordde Boston in het eerste kwartaal. De Celtics pakten de Warriors met 16-3 in de eerste acht minuten en pakten verschillende offensieve rebounds van Golden State. Brown viel Draymond Green aan door te dribbelen en klom vanaf de oceaan over hem heen en scoorde 17 punten uit negen schoten voor het einde van de eerste.

De Warriors misten acht van hun eerste 10 pogingen van een 3-punts bereik en konden niets produceren tegen de lengte van Boston binnenshuis. Zelfs toen Thompson opwarmde, reageerden de Celtics en vonden vrije trappen in gunstige wedstrijden tegen Curry, Paul en praktisch iedereen die Golden State naar hen gooide. De Boston Warriors verdubbelden 16 punten in de verf en waren ze te slim af met 10 in tweede kansen in de eerste helft.

READ  Teamfight Tactics: Reckoning, de nieuwe gameconsole, tussen goed en slecht

Golden State had een onvermijdelijke run van 40 seconden in het midden van het tweede kwartaal, opnieuw profiterend van de verwaarlozing van de Celtics met basketbal. Thompson en Curry maakten drie worpen van Andrew Wiggins op drie opeenvolgende balbezit, en een minuut later bracht Curry’s lay-up de achterstand van 17 punten terug tot 56-49 met nog meer dan drie minuten te spelen voor de rust.

Boston scoorde vijf doelpunten op rij en duwde het verschil in de eerste helft naar 12 punten. Het had meer moeten zijn. De Celtics scoorden 68 punten met een schot van 57% vanaf het veld en 44% nauwkeurigheid vanuit de diepte gedurende de eerste 24 minuten, maar de omzetten bleven hen pijn doen, aangezien de Warriors 14 punten scoorden uit hun acht fouten.

Iedereen verwachtte meer magie in het derde kwart van de Warriors. Zes minuten kwamen niet. Eén eigenschap veranderde dat allemaal. Curry droogde een driepunter en officials bevestigden dat Al Horford naar zijn landingsplaats klom. 1 flagrante overtreding gaf Golden State een vrije worp en de bal. De drievoudige wijzer leverde Otto Porter Jr. zeven punten op in één keer naar de grond, waardoor de voorsprong van Boston werd verkleind tot 82-80.

Een andere Curry 3-pointer, nog een minuut later, bezorgde Golden State hun eerste voorsprong sinds Kevon Looney’s 17-seconden-worp in de wedstrijd. Curry en Thompson zorgden samen voor zes van de zeven driepunters van de Warriors en 15 van 33 punten in het kwartaal, maar Boston deed genoeg om een ​​voorsprong van 93-89 vast te houden en werd vierde.

READ  Metro Exodus Enhanced Edition is gratis voor bestaande eigenaren, maar heeft serieuze hardware nodig

Het niet afmaken van de velg frustreerde Tatum tijdens de eerste drie kwartalen, maar hij brak door in het laatste frame. Curry, wiens vierde overtreding hem genoeg agressie kostte om de deur voor Boston te openen, mikte. De Celtics versterkten in ruil daarvoor hun verdediging en begonnen de kwartfinales met een 9-2 voorsprong om hun opmars naar 11 voort te zetten.