Je kunt deze retro RPG nu spelen met muziek van de Golden Sun-componist

Je kunt deze retro RPG nu spelen met muziek van de Golden Sun-componist

Ik ben er absoluut dol op Gouden zon Ik speelde deze spellen urenlang toen ik jong was, terwijl ik mijn Game Boy Advance dicht bij het licht hield dat door mijn slaapkamerraam naar binnen scheen terwijl ik eigenlijk sliep. De muziek is iconisch en de componist – Motoi Sakuraba – heeft zijn talenten geleend aan Tako no Himitsu: Ocean of Secrets, een actie-RPG in GBA-stijl die zojuist een nieuwe demo op Steam heeft gekregen.

Voor velen van ons waren games als Golden Sun en Fire Emblem onze kennismaking met de rijke werelden en de compacte mechanica van RPG's. Tako no Himitsu: Ocean of Secrets voelt als de perfecte liefdesbrief aan het gouden tijdperk van de GBA. De game heeft een bovenwereldkaart waar je doorheen kunt rennen, maar in plaats van turn-based gevechten, wat destijds de norm was, is het een RPG boordevol actie, wat betekent dat het tempo niet wordt vertraagd door gevechtsscènes te activeren.

De muziek in Ocean of Secrets herken je meteen als die van Motoi Sakuraba, de legendarische componist die de muziek schreef voor Golden Sun, Dark Souls en Tales of Arise. De geluiden die hij maakt helpen mij echt terug te gaan naar mijn kindertijd.

In Ocean of Secrets vochten mensen en octopussen ooit onderling, maar nu beginnen de wilde dieren te verdwijnen. Je bestuurt zes verschillende teamleden, elk met hun eigen vaardigheden en verhalen, en vecht met hen in realtime gevechten.

Net als de djinn in Golden Sun kun je in Secrets of the Ocean verschillende octopussen tegenkomen en deze gebruiken om je te helpen in de strijd en puzzels op te lossen in de wereld.

READ  CS: GO-ontwikkelaars distribueren de Hades-muziekset voor de Steam-spelers van de RPG

Als je net als ik nostalgisch bent, kun je de gratis demo van Ocean of Secrets op Steam bekijken, hier.

Er zijn ook tal van retrogames die u kunt uitproberen als u uw jeugdherinneringen opnieuw wilt beleven of de geschiedenis van het gamen wilt verkennen. Waarom probeer je in plaats daarvan niet een aantal geweldige indiegames?

Je kunt ons ook volgen Google Nieuws Voor dagelijks nieuws, recensies en handleidingen over pc-gaming, of u kunt… PCGN-dealstracker Om wat deals te krijgen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *