Je kunt nu Steam-games spelen met klassieke Nintendo-consoles

Het spelen van Steam-games met een klassieke Nintendo-console is gemakkelijker dan ooit, dankzij een client-update die oudere gamepads toevoegt aan de Steam Input-ondersteuningsbroodrooster. Compatibele versies van de NES-, SNES-, Nintendo 64- en Sega Mega Drive-platforms schakelen nu goed met je gaming-pc en je kunt de Pads ook op je Steam Deck aansluiten met een USB-C-dock of -adapter.

volgens stoom- Client-update, de Storefront herkent nu officieel klassieke consoles van Nintendo Online, wat betekent dat het automatisch zou moeten verschijnen onder Steam Input-instellingen. Simpel gezegd, je kunt een opnieuw ontworpen USB-gamepad gebruiken om de beste platformgames op pc te spelen, zoals Shovel Knight en Sonic Mania.

Het is vermeldenswaard dat je oudere gamepads op pc kunt gebruiken zonder ondersteuning voor Steam Input, omdat het ook mogelijk is om Multiversus te spelen met de Gamecube-controller. Officiële Valve-ondersteuning betekent dat de ervaring plug-and-play moet zijn en dat je niet per se extra software hoeft te downloaden om de knoppen in te stellen.

Klassieke lay-outs hebben vaak minder knoppen dan de beste pc-controlleropties van vandaag, dus je zult het bij traditionele platformgames willen houden in plaats van MMORPG’s te spelen met een NES-pad. Er zijn echter tal van nieuwe releases die goed zouden moeten passen bij klassieke Nintendo-consoles, zoals de onlangs uitgebrachte Klonoa-remaster.

Als je een Steam Deck hebt, kun je ontspannen in je gamebureau en retro-achtige games spelen op een groter scherm. Je hoeft je zelfs geen zorgen te maken over hoe de dingen eruit zullen zien op je gamescherm, aangezien de nieuwe Steam Deck-update automatische schaalmogelijkheden toevoegt aan de draagbare power unit.

READ  Babylon's Fall zakte deze week onder de 10 gelijktijdige spelers op pc

Written By
More from Max Mcgee
Steam Next Fest 2022 gaat live en bevat honderden nieuwe gamedemo’s
Steam Next Fest 2022 Vandaag live gaan met demo’s van allerlei titels...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *