Nintendo meldt dat de verkoop van Switch inzakt omdat er nog steeds een tekort aan chips is

Nintendo worstelt nog steeds om zijn Switch-productiedoelstellingen te halen als gevolg van een wereldwijd chiptekort, wat heeft bijgedragen aan een daling van bijna 23 procent in de verkoop van gameconsoles tot 3,43 miljoen in de drie maanden eindigend op 30 juni. Het bedrijf meldde vandaag.

De verkoop van de recordbrekende Nintendo Switch daalde in het kwartaal met 60 procent tot 1,32 miljoen stuks, terwijl de verkoop van de Switch Lite met bijna 50 procent daalde tot 0,59 miljoen. De Switch OLED, die pas afgelopen oktober in de verkoop ging, compenseerde een deel van het tekort met 1,52 miljoen verkochte eenheden. De softwareverkopen daalden met 8,6 procent tot iets minder dan 41,5 miljoen stuks. Het bedrijf verwacht nog steeds 21 miljoen consoles te verkopen in het jaar dat eindigt in maart 2023.

“De productie werd beïnvloed door factoren zoals het wereldwijde tekort aan halfgeleidercomponenten, wat leidde tot een daling van de verzending van apparaten en de daaropvolgende daling van de totale verkoop”, zei Nintendo in zijn winstverklaring. Ze zei dat ze verwacht dat de aankoop van chips geleidelijk zal verbeteren van de late zomer tot de herfst.

De verkoop van consoles is over het algemeen lager dan vorig jaar.
Foto: Nintendo

Het kwartaal viel samen met een rustigere periode voor de releases van de game. Nintendo Switch-sporten Het was de bestseller met 4,84 miljoen stuks, gevolgd door Mario Strikers: Battle League En de Kirby en het vergeten land respectievelijk 1,91 en 1,88 miljoen. Mario Kart 8 DeluxeVan de game, die meer dan vijf jaar geleden in april 2017 werd uitgebracht, werden in het kwartaal 1,48 miljoen exemplaren verkocht. Nintendo is nu uitverkocht Meer dan 111 miljoen switchconsoles Al met al, zegt hij, “blijft de vraag wereldwijd stabiel” ondanks de leeftijd van de machine.

Bloomberg Rapporten Dat deze resultaten ertoe hebben bijgedragen dat Nintendo’s inkomsten lager waren dan de schattingen van analisten. De bedrijfswinst was 101,7 miljard yen (ongeveer $ 764 miljoen), lager dan de verwachte 115,2 miljard yen ($ 865 miljoen), terwijl de omzet 307,5 ​​miljard yen (ongeveer $ 2,3 miljard) bedroeg, vergeleken met een gemiddelde schatting van 332,1 miljard yen (ongeveer $ 2,5 miljard) . ).

Nintendo is niet de enige die ziet dat de verkoop dit kwartaal hapert. Sony meldde vorige week Het zag de softwareverkoop met 26 procent dalen en stelde zijn jaarlijkse winstprognose bij met 16 procent. En dat is van een bedrijf dat minder dan twee jaar geleden een gloednieuwe console uitbracht, vergeleken met de vijf en een half jaar oude Nintendo. marktonderzoeksbureau NPD gemeld Deze week daalden de Amerikaanse uitgaven aan videogames in het tweede kwartaal van 2022 met 13 procent op jaarbasis.

READ  Twitter Shelves Threaded Antwoorden en Prototype-app
Written By
More from Lesley Curry
iOS 15 bèta: 300+ wijzigingen en functies [Video]
De eerste bètaversie van iOS 15 voor ontwikkelaars was: Beschikbaar voor 2...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *