Je moet deze Xbox One-games spelen voordat de volgende generatie arriveert!

We beginnen deze lijst niet met één game, maar met een verzameling van maar liefst zes games. In de Halo Master Chief Collection krijg je alle Halo-games, met uitzondering van Halo 5: Guardians. Van de klassieke Halo: Combat Evolved en Halo 2 tot de prequel Halo: Reach en de veelgeprezen Halo 4.

Alle games in de collectie zijn oorspronkelijk uitgebracht voor de originele Xbox of de Xbox 360, maar dit zie je niet terug wanneer je de games speelt. Alle titels hebben een grote make-over gekregen, maar de geweldige gameplay is precies hetzelfde gebleven. Een niet te missen collectie voor fans van het eerste uur, maar ook voor spelers die nog nooit een Halo-game hebben gespeeld. Het is ook de perfecte voorbereiding op Halo Infinite, de gloednieuwe titel die in 2021 voor Xbox Series X wordt uitgebracht!

Rockstar is niet voor niets een van de meest geprezen ontwikkelaars van vandaag. De studio heeft vaak veel tijd nodig om een ​​game te maken, maar er zijn nauwelijks lege plekken in het Rockstar-portfolio. Het zijn allemaal toppers.

Een van de meesterwerken die de afgelopen jaren uit de Britse studio is voortgekomen is Red Dead Redemption 2. Het eerste deel werd al zeer goed ontvangen, maar in de prequel is bijna elk deel verbeterd. Het prachtige afbeeldingen, het ongekende realisme en natuurlijk het meeslepende verhaal over de Van Der Linde Gang. Als Arthur Morgan moet je de bende leiden na een reeks ongelukkige gebeurtenissen. Het duurt niet lang voordat je je collega’s als echte vrienden en familie ziet.

READ  Hier is zes volle seconden Elden Ring

En als je klaar bent met het lange en geweldige verhaal, wacht je een uitgebreid avontuur in Red Dead Online …

Het Xbox-platform staat vooral bekend als console voor liefhebbers schutters en racegames, bedankt exclusives zoals Gears of War, Halo en Forza. Toch heeft Microsoft door de jaren heen ook een hele goede gemaakt ondersteuning gebouwd voor platformgames, met de Ori-franchise als een van de hoogtepunten.

In het bijzonder Ori and the Will of the Wisps is een game die alles heeft waar platformliefhebbers naar op zoek zijn. In het spel nemen spelers de controle over Ori, een Bescherm geest. Op een avontuur is een magisch bos, je moet rennen, springen en klimmen langs obstakels, je hersens aan het werk zetten voor puzzels en er is een nieuw melee-gevechten systeem. Je kunt ook je aanvallen en statistieken onderweg upgraden scherven. Al met al is Ori and the Will of the Wisps niet alleen een erg sterk vervolg, maar ook een game die je moet spelen als je fan bent van platformgames!

Veel gamers over de hele wereld waren verdrietig toen Konami aankondigde dat Hideo Kojima niet langer voor de ontwikkelaar zou werken. Het betekende het einde voor de Metal Gear Solid-franchise zoals we die kennen. Konami probeerde later het succes van de naam te gebruiken voor Metal Gear Survive, maar die game was de naam Metal Gear niet waardig.

Gelukkig trakteerde Kojima ons op Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain voordat hij vertrok. De game speelt zich af in Afghanistan, waar Punished ‘Venom’ Snake het moet opnemen tegen de soldaten van de Sovjet-Unie. Je krijgt de keuze hoe je missies aanpakt in de grote, open levels, waar het natuurlijk aan te raden is om zo stil mogelijk te werken. Deze keer ga je gewoon niet alleen op pad, want dat kan metgezel kies je missies, van een trouwe hond of een snel paard tot het mysterieuze en dodelijke sluipschutter Rustig. De Phantom Pain is een prachtige afsluiter van de Metal Gear Solid serie die je niet mag missen.

READ  De games van 2021: Far Cry 6

We hebben het al gehad over het sterke repertoire van platformgames op de Xbox One en een titel die we zeker niet mogen vergeten is Cuphead. De titel is tegenwoordig beschikbaar voor meerdere platforms, maar wordt gelanceerd als exclusief voor Microsoft-console.

In Cuphead werk je met het gelijknamige personage. The Walking Cup en zijn broer Mugman verliezen hun ziel aan de duivel. Alleen als ze er een hebben ziel contract van een aantal ‘wanbetalers’ binnen twee dagen, dan zal de duivel hun ziel sparen. Alleen of in coöp moet je dan vechten en door uitdagende levels springen, met een aan het einde baas vechten. Cuphead mag gerust de Dark Souls onder de platformgames genoemd worden, want als je het einde van de game wilt halen, moet je uit een goede familie komen. Heb jij het in je om Cuphead af te maken voordat de volgende generatie arriveert?

Games zijn bijna altijd vrij eenvoudig in een of twee dozen te stoppen. Het is duidelijk als het gaat om een ​​FPS, een RPG of een hersenkrakende puzzelspel. Het is gewoon niet zo eenvoudig met NieR Automata. Het spel is voor het grootste deel één hakken en snijden RPG, maar tijdens het lange verhaal heb je ook te maken met elementen uit schiet ze neer games en zelfs tekst avonturen.

NieR Automata is een vervolg op Nier uit 2010, maar doordat het verhaal weinig raakvlakken met elkaar heeft, is het niet nodig om de eerste titel in de serie te spelen. Bovendien is ook de gameplay flink onder handen genomen, want Square Enix heeft PlatinumGames gevraagd om dat deel voor haar rekening te nemen.

READ  'Devendra Fadnavis doet goed werk als leider van de oppositie': Shiv Sena

Het resultaat is een bijzondere, soms wat vreemde game met geweldige gameplay en meerdere eindes. Het kan even duren voordat je echt de wereld in wordt getrokken en iets voor de androïden 2B en 9S, de speelbare personages, maar vanaf dat moment wil je nooit meer weg. Dat is alleen nodig als je in november wilt genieten van next-gen …

Written By
More from Aubrey Mason

Dit is waarom de PS5 niet wordt aangevuld in Sony Direct – en wanneer hij terugkomt

De standaard Sony Direct PS5-reserveringswachtrij is vandaag, deze week of in de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *