Cyberpunk 2077 verkocht in de eerste 10 dagen 13 miljoen euro, zelfs met restitutie

Cyberpunk 2077, ondanks een oceaan van negatieve publiciteit na de lancering en buitengewone garanties van terugbetalingen, nog steeds 13 miljoen exemplaren verkocht vanaf de lancering van 10 december tot en met 20 december – en dit zijn nog steeds exemplaren in handen van spelers en op hun harde schijven, zei uitgever CD Projekt in zijn laatste nota aan investeerders.

Het cijfer van 13 miljoen zijn ‘verkocht door’, ofwel kopieën die daadwerkelijk door klanten op alle platforms zijn gekocht. Dat aantal “factor[s] in retourzendingen die zijn ingediend door particuliere klanten in fysieke winkels en in digitale winkelpuien, ‘evenals’ alle terugbetalingsverzoeken rechtstreeks per e-mail naar het bedrijf gestuurd ‘.

CD Projekt, op dec. 14, onvoorwaardelijk gegarandeerd een volledige terugbetaling voor elk exemplaar van Cyberpunk 2077, waarvan de lancering op PlayStation 4 en Xbox One heeft gezien tal van baanbrekende prestatieproblemen en een hoop storingen weergeven. De game is stabieler op pc en op nieuwere consoles (PlayStation 4 Pro of Xbox One X en hoger). Toch, samen met de verontschuldiging voor Cyberpunk 2077Met de lanceringstatus op oudere consoles, beloofde CD Projekt verschillende patches en updates tot februari, op alle platforms, om het spel goed te maken.

Afgezien daarvan maakt het cijfer van 13 miljoen waarschijnlijk Cyberpunk 2077 de grootste lancering van alle videogames voor 2020.

Onder games van derden waren Activision en Ubisoft terughoudend over exacte cijfers voor Call of Duty Black Ops – Koude Oorlog en Assassin’s Creed: Valhalla, maar beide lanceringen in november lijken records te hebben gevestigd. Activision zei Black Ops – Koude Oorlog een franchiserecord neerzetten voor wereldwijde online verkoop op de eerste dag. Activision leverde geen verkoop per eenheid of een bedrag in dollars, maar vorig jaar Call of Duty: Modern Warfare verdiende $ 600 miljoen in de eerste drie dagen, wat uitgaat van ongeveer 10 miljoen exemplaren voor $ 59,99 per stuk.

READ  Perifere markt voor pc-gaming - belangrijkste spelers, toepassingen, Outlook, SWOT-analyse en voorspelling tot 2025 - eigendom

Assassin’s Creed Valhalla evenmin heeft de verkoopcijfers uitgesplitst, maar met Ubisoft noemt het de grootste lanceringsweek voor die franchise ooit weten we dat het op zijn minst het record van 3,5 miljoen verkochte exemplaren verslaat Assassin’s Creed 3 in 2012.

Onder de groter verkopende first-party-titels – met het voorbehoud dat ze beperkt zijn tot één platform, waar Cyberpunk 2077 staat op drie – Animal Crossing: New Horizons verkocht 11,77 miljoen exemplaren in de eerste 11 dagen op verkoop, en had zes weken nodig om 13 miljoen te bereiken. De PlayStation 4’s The Last of Us, deel 2 en Geest van Tsushima verkocht ook 4 miljoen en 5 miljoen exemplaren binnen de eerste 10 dagen in de schappen.

Written By
More from Max Mcgee

Inzendingen voor de nieuwe vlag van Mississippi zijn onder andere Elvis Presley

Bijna 2.700 openbare voorstellen om de staatsvlag van Mississippi te vervangen, zijn...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *