Je Xbox-opslag beheren en uitbreiden

Ruimtegebrek is nu een heel reëel probleem. Vroeger was het moeilijk toen het digitale tijdperk van gaming begon te bloeien met de Xbox One, en nu wordt het verergerd door de enorme bestandsgroottes van Xbox Series X-titels | Enhanced S en de groeiende catalogus van Xbox Game Pass-games. De primaire schijven op onze consoles zijn gevuld met games die we zijn begonnen, we moeten beginnen, we zullen nooit beginnen, maar de gedachte om ze te verwijderen is onhoudbaar. Welnu, je enige andere optie is om een ​​uitbreidbaar opslagsysteem te kopen, zodat je door kunt gaan met je leuke manier om games te verzamelen, en gelukkig is het toevoegen van meer opslagruimte aan je console een vrij eenvoudige aangelegenheid.
Als het gaat om het zorgen voor opslagruimte op Xbox Series X-consoles | S en Xbox One hebt u twee opties: de inhoud die u momenteel opslaat ordenen of een externe/uitgebreide geheugenoplossing aanschaffen. We behandelen beide hier om je te helpen snel de controle over je schijven te krijgen en weer aan het gamen te gaan.

Goede opslagpraktijken

Als je harde schijf vol raakt, ligt dat niet altijd aan het aantal games dat je hebt gedownload. Andere factoren kunnen ook van invloed zijn op je resterende ruimte, zoals resterende DLC van niet-geïnstalleerde games en gameplay-clips. Hier zijn enkele goede gewoonten om te volgen bij het temmen van het beest van de harde schijf.

DLC-restanten en add-ons

Wanneer je een game van je harde schijf verwijdert, krijg je de optie om “Alles verwijderen, waarmee de game en alle geïnstalleerde downloadbare inhoud worden verwijderd. Zorg ervoor dat je nog een keer controleert of er geen DLC op je schijven is geïnstalleerd voor ongebruikte games, want sommige items kunnen overblijven.

Lokale opslagbestanden verwijderen

Je gamebestanden worden opgeslagen in de cloud en je interne schijf, zelfs voor Xbox 360-titels die je speelt dankzij achterwaartse compatibiliteit. Ze worden alleen lokaal opgeslagen voor offline spelen, dus als je Xbox altijd online is, is er geen reden om waardevolle schijfruimte op te geven om ze op te slaan. Zorg ervoor dat u uw lokale spaaracties regelmatig annuleert door naar te gaan InstellingenEn SysteemEn opslagapparatenen klik Lokale opgeslagen spellen wissen/Lokale Xbox 360-opslag wissen. Nogmaals, van alle opgeslagen bestanden wordt een back-up gemaakt in de cloud, dus het verwijderen van de lokale versies heeft geen invloed op je games, zolang je console altijd verbonden is met internet.

READ  Divisive Xbox One-game keert terug naar de verkoop nadat deze eerder was verwijderd

Zorg ervoor dat je games op één schijf zijn opgeslagen

Dit lijkt misschien heel voor de hand liggend, maar het is heel gemakkelijk om te eindigen met een game die op meerdere schijven is opgeslagen, vooral wanneer games worden verplaatst tussen interne en externe / uitgebreide opslag. Zorg er bij het controleren van de inhoud van de opslag voor dat u op zoek bent naar dubbele gamebestanden.

Sneller bewegen dan installeren

Dit is het doel dat vooral gericht is op eigenaren van Xbox Series X-consoles | S. Hoewel je geen Xbox Series X-games kunt spelen | S-bestanden, behalve van de interne of uitgebreide geheugenstations van de console, kunt u ze nog steeds downloaden naar een externe schijf voor gemakkelijke toegang later. Als je een nieuwe game hebt gekocht die je niet meteen wilt spelen, maar na een week besluit een opwelling te proberen, kun je de titel sneller spelen als je deze al hebt gedownload en opgeslagen op een goedkopere/grotere externe schijf. Alles wat je moet doen is Overdracht naar uw interne schijf, wat een fractie van de tijd in beslag neemt in vergelijking met het downloaden ervan. Bovendien kun je onderweg nog steeds games spelen op je console zonder de overdrachtssnelheden te vertragen.

Beheer je opslag

Het eerste dat u wilt doen, is de resterende opslagruimte op uw schijven controleren. Zo word je (hopelijk) niet gepakt met een volle drive. Ga hiervoor naar InstellingenEn Systeem en lokaliseren opslagapparaten. Hierdoor wordt het scherm Opslagapparaten weergegeven en ziet u een grafiek van elke schijf die op uw systeem is aangesloten, met hoeveel ruimte er nog op elke schijf is en het gebruikte percentage – als u nog geen externe/uitgebreide schijven op uw console hebt aangesloten , zal er maar één grafiek zijn.

Dit is het scherm dat u nodig hebt om de volledige controle over de opslag op uw systeem te krijgen. Door de schijf te selecteren die u wilt beheren, kunt u het volgende doen:

READ  Cross-play in Apex Legends op pc, Xbox en PlayStation

intern

  • Inhoud bekijken: ontdek welke games en toepassingen op de schijf zijn geïnstalleerd en verwijder ook ongewenste inhoud.
  • verplaatsen of kopiëren: Hiermee kunt u reeds geïnstalleerde items verplaatsen tussen uw interne en externe/uitgebreide schijven.
  • Dingen verwijderen: Gebruik dit om te worden verplaatst naar ruimte vrijmaken De pagina waar u games, add-ons en apps in bulk kunt verwijderen.
  • Installeer hier standaard: Kies de schijven waarnaar uw installaties automatisch worden gedownload, op voorwaarde dat u een externe schijf/uitbreiding hebt aangesloten.

extern

  • hernoemen: hernoem de schijf om de schijf die u zoekt gemakkelijk te identificeren (vooral handig bij gebruik van meerdere externe/uitgebreide schijven).
  • uiterlijk: Als u een externe schijf wilt gebruiken voor game-installaties, moet u deze formatteren als een mediastation. Nadat de schijf is geformatteerd, kan deze alleen worden gebruikt om games, apps en persoonlijke media zoals foto’s en video’s op te slaan – u kunt dit ongedaan maken door de schijf op een computer aan te sluiten en opnieuw te formatteren naar NTFS. Alle inhoud die momenteel op de schijf staat, wordt tijdens het proces verwijderd.
  • Instellen als opnamelocatie: Als u een externe schijf gebruikt als de standaard opnamelocatie, moet de schijf in NTFS-indeling blijven. Schijven die zijn geformatteerd voor Xbox-game-installaties werken niet.

Let op: Xbox Series X-bezitters | S: Kan geen games spelen die zijn geoptimaliseerd voor Xbox Series X | S alleen van het interne geheugen (SSD) van de console of de Seagate Storage Expansion-kaart voor Xbox Series X | S – Daar gaan we hieronder meer over vertellen.

xbox-opslaggids externe harde schijven en uitbreidingen

Uitgebreide externe opslag

Extra opslagruimte op uw console kan worden bereikt door een externe schijf aan uw console toe te voegen (zoals Seagate Game Drive voor Xbox (4 TB) of door de nieuwe (niet goedkope) Seagate Storage Expansion Card voor Xbox Series X | S aan te schaffen. heel eenvoudig om beide oplossingen op uw console aan te sluiten en we zullen hier alles doornemen wat u moet doen.

externe opslag

Als het gaat om het toevoegen van een externe harde schijf (HDD) of solid-state geheugenschijf (SSD) aan je console, is er een enorm aanbod om uit te kiezen, samen met verschillende prijsniveaus – afhankelijk van de schijfgrootte en het type schijf. natuurlijk het merk. Als algemene regel geldt dat de meeste schijven fungeren als extra opslagruimte op Xbox Series X | S en Xbox One zolang deze minimaal 128 GB aan games kan bevatten en een USB 3.0/3.1-aansluiting heeft.

READ  Rapport: PS5-verkoop verdubbelt verkoop Xbox Series X | S.

Zodra je de nieuwe schijf hebt gekocht, sluit je deze aan op je Xbox Series X | S of Xbox One via een beschikbare USB-poort. U wordt gevraagd om deze nieuwe schijf te formatteren, waarvoor u de aanwijzingen op het scherm moet volgen – het zal de schijf formatteren om alleen games, apps, schermafbeeldingen en persoonlijke video’s te bevatten en alle momenteel opgeslagen bestanden te verwijderen. Als u om welke reden dan ook wordt geannuleerd uit het opmaakproces, kunt u naar: InstellingenEn SysteemEn opslagen selecteer op dit scherm het station dat u wilt formatteren.

Uitgebreide opslag

De enige uitbreidbare opslagoplossing die momenteel beschikbaar is, is de Seagate Storage Expansion Card voor Xbox Series X | S – Xbox One ondersteunt geen oplossingen voor uitgebreid geheugen – en hoewel je veel voor geld koopt in vergelijking met externe geheugendrives, krijg je het geld zeker waard. In tegenstelling tot externe schijven, wordt de Seagate Storage Expansion Card in een speciale poort aan de achterkant van de Xbox Series X gestoken | S en gebruikt exact dezelfde hardware als de SSD in de console. Dit betekent dat je de hoeveelheid beschikbare opslagruimte voor Xbox Series X-titels kunt verdubbelen | S verbeterd, omdat het fungeert als een tweede binnenboordmotor.

Als je besluit de uitbreidingskaart zelf aan te schaffen, is het aansluiten op je console net zo eenvoudig als het uit de verpakking halen en installeren in de poort aan de achterkant van de console. ga naar bestand Mijn game en apps Om ervoor te zorgen dat het correct is geregistreerd en dat uw opslagruimte is vergroot met terabytes.

Een van de geweldige dingen van de Seagate Storage Expansion Card is dat hij net als oude geheugenkaarten werkt, dus je kunt er meerdere hebben en ze gewoon verwisselen als je de games erop wilt spelen, als je dat wilt. Zeker een dure optie, maar wel een elegante!

Written By
More from Vanessa Hale

Destructoid’s award voor Beste Xbox-game van 2020 gaat naar …

Ori en de wil van de slierten Zoals het gezegde luidt: waar...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *