Jim Cramer reageert op de ruwe winstrapporten van Apple en Amazon

CNBC Jim Cramer Reactie van donderdag op tegenvallende kwartaalcijfers van Een appel En Amazone, wat aangeeft dat de problemen waarmee bedrijven worden geconfronteerd, de stelling van langetermijninvesteringen niet veranderen.

Aandelen van Apple en Amazon daalden beide meer dan 3% in de handel na sluitingstijd toen beleggers de kwartaalcijfers verwerkten.

Winst per aandeel voor Apple Het was in lijn met de schattingen van Wall StreetDe omzet van de iPhone-maker van $ 83,36 miljard was echter minder dan de voorspelling van $ 84,85 miljard.

Amazone Zowel de bovenste als de onderste regel gemist, terwijl het ook zwakker dan verwachte vooruitzichten voor het vierde kwartaal afgeeft.

Hier “gek geld” De gastheer neemt de nummers over:

Een appel

“Bij Apple zijn de problemen duidelijk tijdelijk”, zei Kramer, verwijzend naar de CEO Tim kookt Zeg hem dat het bedrijf schat dat leveringsbeperkingen het ongeveer $ 6 miljard per kwartaal kosten.

Terwijl Cook zei dat Apple enkele verbeteringen ziet rond de beschikbaarheid van halfgeleiders, zei Kramer dat de CEO waarschuwde dat het vermogen van het bedrijf om aan de vraag te voldoen in het huidige kwartaal slechter zou kunnen worden “voordat het beter wordt”.

“Je kent mijn standpunt over Apple: bezit het, ruil het niet in. Dat is niet veranderd. Het aanbodtekort zal worden aangepakt, we weten niet wanneer,” zei Kramer. Als het verzoek [slowdowns]Het gesprek zal heel anders zijn.”

Amazone

“Uiteindelijk denk ik dat de problemen hier ook tijdelijk zijn, net als bij Apple,” zei Kramer, waarbij hij benadrukte dat de e-commerce-activiteiten van Amazon verschillende tegenwind hebben gehad, waaronder tekorten in verband met bredere supply chain-problemen, evenals hoge vervoerskosten. .

“Bovendien vertraagt ​​hun detailhandel, deels omdat ze een aantal zeer moeilijke vergelijkingen hebben”, zei Kramer. “De managementrichtlijnen waren ook niet geweldig. De Amazon Web Services-business staat echter in brand.”

READ  Galaxy S21 krijgt een nieuwe beveiligingsupdate terwijl we wachten op de One UI 4.0 beta
Written By
More from Lesley Curry
Acteurs van Grand Theft Auto V herscheppen de scène van “Lamar Roasts Franklin”
Grand Theft Auto VBeschikbaar op twee generaties platform, nu met de release...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *