Judge maakt een einde aan het downloadverbod van TikTok in Amerikaanse winkels

De populaire TikTok-app blijft voorlopig beschikbaar om te downloaden in Amerika. Apple en Google hoeven de app van de rechter niet uit hun Amerikaanse winkels te verwijderen, iets wat president Trump vanaf vandaag wilde.

TikTok voerde zondag voor een rechter in Washington aan dat een downloadverbod illegaal is. De advocaat van TikTok verklaarde ook dat een dergelijk verbod enorme en onnodige schade zou berokkenen aan het bedrijf.

De rechter was het daarmee eens. Tegelijkertijd wees de rechter een verzoek van TikTok af om een ​​algeheel verbod op de app vanaf 12 november te beëindigen.

Strijd om TikTok

De toekomst van TikTok in de VS is al maanden een felle strijd. De app is van Chinese makelij en wordt door Trump gezien als een veiligheidsrisico. Hij vreest dat gegevens van Amerikaanse gebruikers zullen worden gedeeld met de Chinese overheid. TikTok spreekt dat tegen.

Trump eist dat de Amerikaanse activiteiten van TikTok worden overgedragen aan een Amerikaans bedrijf. Moederbedrijf ByteDance heeft hierover al een deal getekend met softwaregigant Oracle en supermarktketen Walmart. Het moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten in de VS en China.

De app is de eerste die met groot succes in het Westen in China wordt gemaakt. TikTok heeft ongeveer 100 miljoen gebruikers in zowel Amerika als Europa. Het downloadverbod zou alleen gelden voor de VS.

READ  Vul en ontlucht de cv-ketel voordat het stookseizoen begint
More from Madison Garrett

Vind mijn app, iOS 15-geruchten en meer

Deze week doen geruchten de ronde over de iPhone 13, iOS 15...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *