Kan ik op internet surfen met Chromecast op een gewone tv?

Heeft u een prangende technische vraag? Schiet dan Clickx-helden neer!

Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leukste artikelen in je inbox.

Als ik een game speel via Facebook Gameroom, krijg ik bovenaan de melding “Flash Player wordt na 31 december niet meer ondersteund”. Kan ik deze spellen op een andere manier spelen? (Martin)

Vanaf 31 december 2020 zullen Adobe en veel grote browsers Adobe Flash Player niet langer ondersteunen. Dit is goed, want het is een oude technologie met veel gebreken. Het betekent ook dat sommige van de huidige spellen zullen sterven. Flash Player ondersteunt veel games die u online kunt spelen (waaronder veel games op Facebook Gameroom). Het is aan de ontwikkelaars om actie te ondernemen. Ze kunnen dit doen door de code van hun spel te veranderen, zodat het wordt afgespeeld door HTML 5, niet door Flash Player. Ontwikkelaars die weigeren hun game om te zetten naar HTML 5, krijgen na 31 december te maken met een onspeelbare game. Een van de spellen die daarna verdwijnt, is het enorm populaire Farmville-spel. Het is ook belangrijk op te merken dat Facebook Gameroom op 30 juni sluit. Webgames kunnen alleen worden gespeeld op facebook.com/instantgames. Ook in dit geval gaat het duidelijk om games die op HTML 5 draaien. Vanaf 1 januari 2021 kunnen ontwikkelaars geen nieuwe webgames op Facebook lanceren. Spelers kunnen nog steeds de huidige spellen spelen. De ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om de webgames van Facebook te behouden. Of je na 31 december nog een game online kunt spelen is een vraag die je aan de game-ontwikkelaar moet stellen.

READ  Bespaar energie en leer van iemand anders; Bekijk thematische rondleidingen van duurzame huiseigenaren | Hotin Nieuws
Kunt u met Google TV op internet surfen op een niet-smart-tv met Chromecast? Wordt het browsertype hier vermeld? (Geert)

De nieuwe Chromecast wordt geleverd met een compleet besturingssysteem (Google TV) dat elke niet-smart tv kan omzetten in een smart tv. Waar je bij de vorige Chromecast alles moest streamen van je smartphone naar de Chromecast, is dat hier niet meer het geval. Er is een app store waar je apps naar je Chromecast kunt downloaden: YouTube, Netflix, Prime Video, Disney Plus, etc., en ja, ook een browser. In het verleden werd vooral Puffin TV Browser aangeraden, maar sinds kort is er een maandelijks abonnement aangevraagd voor de browser. Niet veel mensen willen zich abonneren op een browser en het programma verliest snel aan populariteit. Chrome is misschien de logische keuze, maar vreemd genoeg kan Chrome gewoon niet op uw Google TV worden ge├»nstalleerd, hoewel er bypass-methoden zijn. Firefox is ook een optie, maar in dit geval zul je ook een beurt moeten gebruiken. Om uw vraag concreet te beantwoorden: Geen browser inbegrepen, maar browserinstallatie verschuift toch. Maar dat is in de praktijk zelden het geval, want de controle laat vaak te wensen over. De browser bedienen via de afstandsbediening is niet eenvoudig. Daarom wordt aanbevolen dat u een specifieke webpagina op uw smartphone (of computer of tablet) opent en deze vervolgens naar uw Chromecast “cast”.

Waar kun je tegenwoordig legaal mp3-bestanden kopen en downloaden? (Bart)

Een paar mp3’s worden verkocht aan streamingdiensten zoals Spotify, Tidal en Google Music. Maar dit betekent niet dat het niet meer mogelijk is. Ook al heeft Apple nu Apple Music, je kunt nog steeds muziek kopen via iTunes. Op Macs kun je iTunes nu vinden in de Muziek-app, maar je kunt iTunes nog steeds downloaden op Windows (via Microsoft Store). Hier kun je losse tracks of volledige albums kopen. De nummers zijn standaard in .m4a-indeling, maar iTunes heeft ingebouwde mogelijkheden om nummers naar MP3 te converteren. Een andere populaire methode is via Amazon.com. Ondanks dat Amazon betaalt voor de livestreamingdienst van Amazon Music, kun je nog steeds individuele mp3-bestanden of albums downloaden op Amazon. Vind je het belangrijk om artiesten zoveel mogelijk te steunen, dan is Bandcamp een goed alternatief. Kunstenaars krijgen hier meer geld dan iTunes. Het ging echter vooral om jonge kunstenaars. Kortom: er zijn nog veel manieren om mp3-bestanden te downloaden!

READ  Publieke omroep lanceert nieuw audioplatform NPO Listen

Zelf een vraag stellen?

Ook een technische vraag die alleen Clickx-kampioenen aankunnen? Stel nu een vraag en wie weet zie jij het antwoord binnenkort op Clickx.be of in het magazine!

More from Madison Garrett

“AAA-kwaliteit” Parkour-game Ghostrunner ziet er fantastisch uit op switch

Uitgevers All In! Games en 505 Games hebben dat onthuld Ghostrunner, een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *