Karl Anthony-Towns wijdde de wedstrijdbal aan overleden moeder

Zoals de NBA het seizoen heeft getipt temidden van COVID-19 chaosGaf Karl-Anthony Towns een ontnuchterende herinnering aan de kosten van de pandemie.

Het centrum van Minnesota Timberwolves plaatste een dubbel-dubbel met 22 punten en 11 binnen rebounds een seizoensopening woensdag over de Detroit Pistons en verdiende game-ball honours. Na de wedstrijd vertelde hij Fox Sports ‘Marney Gellner dat hij de bal opdroeg aan zijn moeder Jacqueline Towns, die op 13 april stierf aan COVID-19.

“Ik ga het naast mijn moeder leggen”, zei Towns over de wedstrijdbal die hij aan zijn vader bezorgde. … “Ik ben gewoon blij dat ik dit voor haar heb. Ik zei haar dat ik haar deze overwinning wilde bezorgen en haar deze bal. Ik was gewoon blij dat ik het voor elkaar had gekregen. “

Towns bleef na de wedstrijd met verslaggevers praten over de impact van de dood van zijn moeder.

“Weet je wat, ik herken de meeste van mijn andere games en jaren die ik heb gespeeld niet eens en hoe ik me die dagen voelde,” vertelde Towns aan verslaggevers, per The Athletic. ‘Als ik even eerlijk tegen je kan zijn, ik bedoel, ik kan het me niet echt herinneren of het kan me echt schelen. Ik begrijp pas wat er vanaf 13 april is gebeurd.

‘Omdat je me misschien ziet glimlachen en zo, maar die Karl stierf op 13 april. Hij komt nooit meer terug. Ik herinner me die man niet. Je praat tegen de fysieke ik, maar mijn ziel is al lang geleden vermoord. …

‘Ik heb veel geluk, zoals ik al zei op tv. Ik heb mijn kinderen, mijn nicht en neef, die het huis op me wachten. Mijn zus, die bij me is geweest en altijd mijn moeders favoriet is geweest. Ze zegt dat ze dat niet was, ik was het. Ik denk dat zij het is. Dat zijn gewoon broer en zus.

‘Ik wil je vraag beantwoorden, maar die man waar je het over hebt van 13 april of eerder. Ik ken hem niet. Ik herinner me geen enkel deel van hem. “

Karl-Anthony Towns droeg de wedstrijdbal van woensdag op aan zijn overleden moeder Jacqueline. (Hannah Foslien / Getty Images)

COVID verwoestte Towns ‘familie

Het was echt een verwoestend laagseizoen voor Towns. Naast het verlies van zijn moeder, met wie hij duidelijk een hechte band had, onthulde Towns dat eerder deze maand hij heeft zes andere familieleden verloren aan het coronavirus. Hij zei dat zijn oom was een van de slachtoffers van de pandemie die een rampzalige tol heeft toegebracht aan zijn gezin.

Towns bracht dezelfde dag zijn emotionele ode de NBA heeft een wedstrijd uitgesteld vanwege een golf van protocolovertredingen en COVID-19-blootstellingen onder leden van de Houston Rockets.

COVID-19 heeft woensdag 18,4 miljoen Amerikanen besmet, volgens Johns Hopkins. Meer dan 326.000 Amerikanen zijn overleden aan het coronavirus, goed voor 18,8 procent van de wereldwijde dodelijke slachtoffers die aan de pandemie worden toegeschreven.

Meer van Yahoo Sports:

READ  Spanje bestelt bijna 100.000 gekweekte nertsen nadat dieren positief zijn getest op Covid-19
More from Madison Garrett

Veel medewerkers willen geen volledige terugkeer naar kantoor

Meer dan 80% van de Nederlandse werknemers wil na de coronapandemie niet...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *