Kijk live: SpaceX voorziet zijn ruimteschip van brandstof voor een vlucht op grote hoogte [Updated]

Origineel verhaal 12:45 uur EST: SpaceX bereidt zijn prototype-voertuig Starship voor op een tweede lanceringspoging op woensdagmiddag vanaf de lanceerplaats in Zuid-Texas. Het startvenster loopt tot 17.00 uur lokale tijd (23.00 uur UTC) en bronnen suggereerden dat een lancering niet eerder zou plaatsvinden dan 14.00 uur lokale tijd.

Het bedrijf kwam dinsdagavond voor de poging heel dicht bij de lancering van het prototype “SN8” automatisch afgebroken met nog maar 1,3 seconden resterend in het aftellen. Het is niet duidelijk wat de oorzaak was van de scrub op de laatste seconde – misschien een druk- of temperatuurmeting net buiten acceptabele niveaus – maar SpaceX-ingenieurs lijken het probleem te hebben opgelost.

Het weer op de lanceerplaats aan de kust blijft woensdag bijna perfect, met lichte wind en heldere lucht. Mocht er zich weer een technisch probleem voordoen, dan zijn er op donderdag en vrijdag extra mogelijkheden. Het weer in Zuid-Texas zal op die dagen echter veel winderiger zijn, misschien te veel voor een vlucht.

Dit is de eerste keer dat SpaceX probeert Starship naar een grote hoogte te vliegen – het voertuig kan wel 12,5 km vliegen. Eerdere testvluchten waren slechts ongeveer 150 meter hoog, en die voertuigen hebben niet de flappen, neuskegel en andere functies die nodig zijn om de vlucht van het voertuig in de dunne bovenste atmosfeer te besturen. Dit is geen sinecure, want het enorme voertuig is meer dan 50 meter hoog en vrij breed.

Omdat zoveel van deze test nieuw zal zijn voor het voertuig en zijn ingenieurs, is het waarschijnlijker dan niet dat er een storing zal optreden. Misschien waren daarom honderdduizenden mensen afgestemd op SpaceX ‘korte webcast van de lanceringspoging van dinsdag – er blijft zoveel onzekerheid over wat er precies zal gebeuren.

In afwachting van de tweede poging van vandaag, kunt u gerust de galerij bekijken met afbeeldingen die woensdagochtend vroeg zijn gemaakt door Trevor Mahlmann, die de lanceerplaats bezocht voordat Boca Chica Boulevard voor de test was afgesloten voor doorgaand verkeer.

Update 15.10 uur EST: Het is onwaarschijnlijk dat de onderstaande webcast meer dan vijf minuten vóór de lanceringspoging begint, die nu waarschijnlijk niet eerder dan 15.00 uur lokale tijd (21.00 uur UTC) zal plaatsvinden.

SN8 vliegproef op grote hoogte.

Lijstafbeelding door Trevor Mahlmann

READ  De BMW M4 uit 2021 daagt de Audi RS5 en de Mercedes-AMG C63 uit in een nieuwe dragrace
Written By
More from Lesley Curry

Wat gebeurt er nu met Elder Scrolls 6, Starfield en Bethesda’s exclusieve PS5?

Microsoft heeft onthuld dat het niet per se klaar is met het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *