Xbox-app verwijderen in Windows 10

In Windows 10 werden veel functies geïntroduceerd, van Cortana tot de herintroductie van het Start-menu en een handvol vooraf geïnstalleerde universele apps. Een van die apps is de Xbox-app, waarmee u uw pc kunt koppelen met uw Xbox-console om op afstand games te spelen, met vrienden te chatten, toegang te krijgen tot game-opname en meer.

Hoewel het een handige tool is voor gamers, heeft niet iedereen de Xbox-app nodig. Het probleem is dat het, afhankelijk van uw versie van Windows, mogelijk niet mogelijk is wanneer u de app probeert te verwijderen via de gebruikelijke middelen.

Je zou kunnen aannemen dat je vastzit aan de Xbox-app, maar er is een snelle en gemakkelijke manier om de Xbox-app te verwijderen zonder het gebruik van software van derden. Hier is hoe.

Waar wordt de Xbox-app voor gebruikt?

Voordat we uitleggen hoe we de Xbox-app in Windows 10 kunnen verwijderen, moeten we eerst uitleggen waarom Microsoft de beslissing heeft genomen om er in de eerste plaats een standaardapp van te maken. Na de introductie naast Windows 10 is de Xbox-app steeds sterker geworden en heeft hij zichzelf gecementeerd als de gaming-hub voor degenen die op pc en Xbox spelen, of dat nu Xbox One is of nieuwer Xbox-serie X en Reeks S.

Het biedt niet alleen toegang tot je prestaties, chats en feesten op pc en Xbox, de Xbox-app stelt je ook in staat om ondersteunde multiplayer-games te spelen met je Xbox-vrienden. De muren tussen consoles worden afgebroken, en we zijn er dol op.

Het stelt gamers ook in staat om op afstand hun Xbox-consoles te spelen – ideaal voor huishoudens met één tv en met meerdere mensen om deze te delen. Gewoon sluit je Xbox-controller aan op je pc, schakel de stream in en je hebt toegang tot je bibliotheek met Xbox-spellen wanneer je maar wilt. Het zal zelfs de hub zijn voor Xbox-gaming in de cloud zodra de service in het voorjaar van 2021 wordt uitgebreid naar pc’s.

READ  De Xbox-overname van Bethesda is in wezen voltooid

Oh, en al die coole screenshots en video’s die je op je Xbox-console hebt opgeslagen? Je kunt je opnames doorbladeren en downloaden via de Xbox-app, klaar om te delen op sociale media en YouTube.

Hoe de Xbox-app in Windows 10 te verwijderen

Wat de Xbox-app ook biedt, er zullen natuurlijk altijd redenen zijn om de app te verwijderen – bijvoorbeeld als het een werkstation is zonder gamemogelijkheden, of als je helemaal geen interesse hebt in gamen.

De methode varieert een beetje, afhankelijk van de build van Windows 10 die u hebt geïnstalleerd. Het eerste dat u moet controleren, is of u de app rechtstreeks kunt verwijderen. Klik op het startmenu of druk op de Windows-toets en typ ‘Xbox’ totdat de app in de resultaten verschijnt. Klik er vervolgens met de rechtermuisknop op.

Als je geluk hebt, zie je een optie om te ‘Verwijderen’. Als u dat doet, bevestigt u eenvoudig bij de volgende prompt en volgt u eventuele instructies om de app te verwijderen. Dat is het.

Als u minder geluk heeft, geeft uw versie van Windows mogelijk niet de optie ‘Verwijderen’ weer, of wordt deze grijs weergegeven. Als dat het geval is, hoeft u zich geen zorgen te maken: er is nog steeds een manier om de Xbox-app te verwijderen, en het zijn maar een paar extra stappen.

  1. Klik op het startmenu van Windows 10 en typ ‘PowerShell’.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de PowerShell-app en klik op “Als administrator uitvoeren”.
  3. Typ de volgende opdracht en druk op Enter:
    Get-AppxPackage Microsoft.XboxApp | Verwijderen-AppxPackage
  4. Wacht tot het proces is voltooid. Het duurt maar een paar seconden om uit te voeren.
  5. Type Uitgang en druk op Enter om PowerShell af te sluiten.
READ  Blijf vechten terwijl Blaster Master Zero 2 de Xbox bereikt

En dat is het! De Xbox-app zou van uw besturingssysteem moeten verdwijnen, hoewel het geen permanente wijziging is – bij belangrijke systeemupgrades kan de app opnieuw worden geïnstalleerd. Als het opnieuw verschijnt, volgt u de bovenstaande stappen om het weer te verwijderen, en als u in de toekomst van gedachten verandert, gaat u gewoon naar de Microsoft Store om het opnieuw te installeren.

Written By
More from Vanessa Hale

Hier leest u hoe een Microsoft-medewerker $ 10 miljoen aan Xbox-cadeaubonnen heeft gestolen

Bron: Matt Brown | Windows Centraal Volodymyr Kvashuk is waarschijnlijk geen naam...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *