Klassieke BlackBerry-toestellen werken op 4 januari niet meer: ​​NPR

Thorsten Heins, voormalig CEO van Research in Motion presenteert de BlackBerry Z10, woensdag 30 januari 2013 in New York.

Mark Linehan/AFP


Bijschrift verbergen

Ondertitelschakelaar

Mark Linehan/AFP

Thorsten Heins, voormalig CEO van Research in Motion presenteert de BlackBerry Z10, woensdag 30 januari 2013 in New York.

Mark Linehan/AFP

Je oude BlackBerry begraven in de onderste la met losse batterijen en vergeten opladers werkt vanaf dinsdag niet meer.

Het bedrijf achter de apparaten die overal waren Klantherinnering Dat het op 4 januari stopt met het uitvoeren van legacy-services voor zijn BlackBerry 7.1 OS en oudere BlackBerry 10-software, evenals Playbook OS 2.1 en eerder. BlackBerry zei dat dit betekent dat apparaten die deze verouderde software gebruiken niet betrouwbaar zullen werken, inclusief gegevens, sms-berichten en telefoontjes, inclusief 911.

Het is een verandering die al lang aan de gang is.

BlackBerry kondigde aan dat het einde naderde voor zijn oudere hardware in 2020 – het bedrijf lanceerde de laatste nieuwe versie van zijn besturingssysteem in 2013. In 2016 ging het bedrijf zich richten op beveiligingssoftware onder de naam BlackBerry Limited.

Voor sommigen kan dit het einde van een tijdperk betekenen.

Het bezit van een BlackBerry was ooit een statussymbool onder politici, bedrijfsleiders en gewone gebruikers. Klanten hebben het apparaat, het volledige externe toetsenbord en het kleine scherm (volgens de huidige normen) grotendeels verlaten toen smartphones ter plaatse kwamen.

De stijlvolle iPhone werd gelanceerd in 2007 en BlackBerry had moeite om te concurreren Zoals consumenten zochten Het apparaat dat gemakkelijk muziek, video’s en kaarten kan downloaden. In de eerste drie maanden na de lancering verkocht Apple meer dan een miljoen iPhones. Als reactie hierop heeft BlackBerry geprobeerd soortgelijke producten te ontwikkelen voor andere smartphones – sommige met touchscreens, andere met uitschuifbare toetsenborden – maar ze hadden allemaal moeite om contact te maken met consumenten.

READ  Berichten uitrollen navigatielade herontwerp, Google Foto's

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *