Knockout City overtreft 5 miljoen spelers in twee weken

Totaal knock-out City-spelers

foto: Velan Studios / EA

Knock-out Stad, het onlangs uitgebrachte multiplayer-trefbalspel over dribbelen dat blijkbaar meer dan vijf miljoen spelers heeft gescoord, uitgever EA aankondigen Vandaag. Het maakt niet uit hoe je het snijdt, dit nummer is niets om naar te niezen. Houd er rekening mee dat de game pas over twee weken uitkomt. Ja. “Holy shit” heeft gelijk.

Je zou je (terecht) kunnen afvragen hoe een spel gebaseerd op een kindersport uit het niets is ontstaan ​​om een ​​spelersbasis te creëren die zo groot is als de inwoners van Parijs, Barcelona en München samen. Echt, het is het resultaat van een solide combinatie: een gratis proefversie, een eendaagse lancering van een populaire service, een onverwacht leuke gameplay-loop, een consistent lonende seizoenspas, een constante stroom van nieuwe dingen om te doen en een naadloze cross-over onderdeel. Ja, Knock-out StadZijn ongebreidelde succes is een van die ‘perfecte storm’-situaties.

Hoewel Twitch vaak een rol speelt in het enorme succes van veel van deze felgekleurde multiplayer-games,gezien worden: val jongens– lijkt geen belangrijke factor te zijn in Knock-out Stad. Alleen maar Kijk naar de statistieken, die op de lanceringsdag een piek bereikte van 167.000 kijkers en vervolgens snel daalde tot ongeveer 2.500 vandaag; De vroege climax is waarschijnlijk te wijten aan een groep streams die deel uitmaakten van het Game Partner-programma. En daarom Knock-out StadTwitch-invloed Absoluut niet te vergelijken met de likes Maine AmbachtEn de Grand Theft Auto VEn de Apex Legends, of konten.

vreugde Knock-out Stad Heel simpel: vang een bal en gooi deze naar je tegenstanders. Druk op de rechter trigger om te gooien (op Xbox). Druk op de linker trigger om te vangen, afhankelijk van de timing. Het is net zo gemakkelijk te leren als moeilijk te beheersen, met alle verschillende dribbels, curveballs, spikeballs en “speciale” ballen (denk aan ontwijkballen die exploderen) in de mix.

In de standaardmodus staan ​​twee teams van drie tegenover elkaar. In de afgelopen twee weken hebben de ontwikkelaars van Velan Studios nog veel meer aan de game toegevoegd, waaronder een nieuwe kaart, Jukebox Junction, met een trein. (Luister, luister) Goed openbaar vervoer!) Het eerste seizoen van de game is onlangs begonnen, met de introductie van een klassementmodus.

Knock-out Stad Het heeft ongetwijfeld een boost gekregen met de lancering op Game Pass, zij het via EA Play, waardoor het alleen beschikbaar is voor degenen die zich abonneren op het premium “Ultimate” -niveau. naar mij Hij noemde de cijfers door spelerMicrosoft’s on-demand gaming-service heeft onlangs 23 miljoen gebruikers overtroffen. Microsoft heeft niet publiekelijk gedeeld hoeveel van deze gebruikers Xbox Game Pass Ultimate lanceren, maar het is logisch dat een grote subset zal betalen voor de premium-laag. Het prijsverschil tussen de niveaus is immers vijf dollar, en jij Krijg veel hel Meld u aan voor Ultimate – sommige downloadbare inhoud is “gratis”, evenals toegang tot de pc-peerservice en de EA Play-bibliotheek.

Maar zelfs degenen die Game Pass Ultimate niet hebben, hoeven niet voor het spel te betalen. sinds de lancering, Knock-out Stad Promoot “Block Party”, wat eigenlijk gewoon een gratis proefversie is. Aanvankelijk zou de Bloc Party na 10 dagen eindigen, maar na de aankondiging van vandaag verlengde Phelan het Voor onbepaalde tijd. Wat ervaringen betreft, ze zijn erg genereus en stellen je in staat je personage naar niveau 25 te brengen. Voor perspectief heb ik me ondergedompeld in Knock-out Stad Sinds de lancering bereikte het gisteravond pas level 25.

Dit alles verpakt in esthetisch magnetisme. Kijk te snel, en je zou het verkeerd kunnen hebben Knock-out Stad Voor al onze andere briljante multiplayer-gazillion-games – hoe het ook zij Het is een elektronisch spelEn de Rocket LeagueEn de Let op en kijk, of Vernietig alle sterren-die breekt met de rigoureuze plechtigheid van een vroeger tijdperk van gamen. Alles is uitgevoerd in felle pastelkleuren. Er is een mascotte “chonky gordeldier”. “Neem ons niet te serieus!” De game lijkt te schreeuwen, terwijl hij je ook vraagt ​​om zijn competitieve goodwill serieus te nemen. Blijkbaar houden mensen van deze combinatie van funky esthetiekMoraal en scherpe gameplay – of het maakt je gewoon niet genoeg uit om een ​​idioot te zijn. Voor wat het waard is, ik denk dat de esthetiek van de jaren vijftig best cool is, tot aan de deuntjes toe.

Tussen de regels door lezend, lijkt het erop dat EA zich wil verplaatsen Knock-out Stad in professionele e-sports. Organisatoren afgelopen week een officieel toernooi georganiseerd Met een totale prijzenpot van $ 15.000 (US $ 10.000, $ 5.000 over de hele vijver). Ontwikkelaars van Velan Vertellen Washington Post Ze houden de opmerkingen van spelers in de gaten om te zien of Knock-out Stad Het zou levensvatbaar kunnen zijn als esports, maar het is onduidelijk waar die plannen momenteel staan. (Toen commentaar werd bereikt, waren vertegenwoordigers ernaar aan het kijken.)

Twee weken geleden heb ik schreef“De levenscyclus van multiplayer-games verwachten, met name van springen, is een beladen propositie. Knock-out Stad, een spel dat zelfs leuk is als je een gigantische rubberen bal in je gezicht slaat, met een veelbelovend begin.” Na vijf miljoen spelers lijkt die veelbelovende start iets substantiëler te kunnen zijn.

READ  Waarom Luis Rojas en Mets zich nog geen zorgen maken over bloedarmoede
Written By
More from Aubrey Mason
Dunes: Spice Wars details 4X/RTS hybride gameplay en vroege toegangsfuncties
Aankomende games van Shiro Zandduinen: Spice Wars Het heeft een majestueuze erfenis...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *