Komt Valheim naar de PS5, Xbox Series X of Nintendo Switch?

(Pocket-lint) – Valheim is een groot succes sinds de release op pc Met miljoenen massaal naar Steam om het te kopen En er worden uren in het spel gestoken.

Het werkt zo goed dat het steeds weer binnenkomt Steam game lijst Het was Bijna 400.000 spelers Voer het een keer uit (wat vergelijkbaar is met de nummers tussen ons). Gezien dit succes en de populariteit bij computerspelers, vragen velen zich af of een indie-survivalgame het ooit zal overnemen.

Game-ontwikkelaar Iron Gate AB heeft deze vragen gedeeltelijk beantwoord in Veelgestelde vragen sectie op de site. Daar verklaarde Iron Gate dat het “… toekomstige console-releases niet zal uitsluiten.”

De game is momenteel beschikbaar op Windows- en Linux-machines, en er wordt ook melding gemaakt van de Mac-versie als er “… enige grote vraag naar is”. Maar er zijn op dit moment geen definitieve plannen voor de ontwikkeling van een console.

Er zijn ook andere overwegingen. Valheim ondersteunt al consoles en gamepads. Het heeft ook minimale systeemvereisten die redelijk toegankelijk zijn:

  • Besturingssysteem: Windows 7 of hoger
  • Processor: Dual-core 2,6 GHz-processor of vergelijkbaar
  • Geheugen: 4 GB RAM
  • Grafische kaart: GeForce GTX 500-serie of vergelijkbaar
  • DirectX: versie 11
  • Opslag: 1 GB beschikbare ruimte

Wat betekent dat het niet alleen kan worden uitgevoerd op een middenklasse pc of een beperkt budget, maar dat het theoretisch ook zonder grote kopzorgen kan worden overgezet naar consoles van oudere generaties.

Alleen op dit moment is de game echter nog in early access en Iron Gate is een klein bedrijf met slechts vier fulltime medewerkers en één parttime consultant. Het is dus belangrijk om niet alleen door te gaan met het ontwikkelen van de game, maar deze ook over te zetten naar de console. De tijd zal het leren.

READ  Wanneer kun je de nieuwste game downloaden

Geschreven door Adrian Wellings. Bewerkt door Rick Henderson.

Written By
More from Vanessa Hale

2010 uitgeroepen tot ‘Beste jaar voor games’-en Xbox 360 is’ Beste console ‘

De Xbox 360 is volgens Metacritic de topconsole van de afgelopen 25...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *