Is het OK om je Xbox een nacht te laten staan?

Is het OK om je Xbox een nacht te laten staan?

Hoewel Microsoft niet expliciet zegt dat het oké is om dit te doen, is er goed bewijs dat het volkomen veilig is om je Xbox de hele nacht te gebruiken, zelfs langer. Er zijn geen waarschuwingen of suggesties op de officiële Xbox-ondersteuningspagina’s van Microsoft voor het periodiek uitschakelen van de console. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de Xbox Series X en Xbox Series S ontworpen om jarenlang te draaien zonder te hoeven afsluiten, aangezien zijn voorganger, de Xbox One, ontworpen was om tien jaar achter elkaar continu te draaien.

Dit gaat natuurlijk gepaard met een voorbehoud. Een van de grootste zorgen die mensen hebben als ze een console lange tijd laten draaien, is oververhitting. De Xbox Series X en Xbox Series S worden aangedreven door high-end AMD-chipsets met zeer gevoelige componenten. Deze componenten, evenals andere onderdelen van de Xbox-hardware of gamediscs die in de console zijn achtergebleven, kunnen in theorie beschadigd raken als de interne temperatuur van de console te hoog oploopt. Aangezien de Xbox niet voorstelt om de console uit te schakelen, is deze waarschijnlijk ontworpen om de temperatuur constant te regelen, voornamelijk met behulp van de ventilatoren.

U moet er echter voor zorgen dat u uw Xbox in een positie plaatst waar deze zichzelf tijdens het hardlopen goed kan ventileren. Zorg ervoor dat niets de ingebouwde sleuven van de console blokkeert – plaats nooit objecten er recht tegenover. Xbox Support stelt voor om te vertrekken 4-6 inch ruimte rond de console en plaats deze nooit in een afgesloten ruimte of in de buurt van een warm oppervlak. Hierdoor kan de hete lucht verdrijven voordat deze schade aan je console kan veroorzaken.

READ  Blightbound Xbox One Review - maar waarom? geek gemeenschap

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *