KPN bereidt zich voor op de hoogste internetsnelheid van Nederland

KPN bereidt zich voor op de hoogste internetsnelheid van Nederland

Vanaf 23 oktober biedt KPN de hoogste internetsnelheid van Nederland; 4 Gbps voor downloaden en uploaden. Hierdoor is internettoegang voor sommige Nederlandse glasvezelhuishoudens mogelijk met ongekende snelheden. Het nieuwe glasvezelnetwerk van KPN, dat momenteel op meerdere plekken in Nederland wordt aangelegd, zal in de toekomst hogere snelheden mogelijk maken.

“De behoefte aan sneller, krachtiger internet groeit en 1 Gbps is nu de nieuwe standaard”, zegt Robin Clements, executive vice president consumentenmarkten bij KPN. “Daarom spelen wij hierop in en verhogen we de snelheid van ons glasvezelinternet. Met de introductie van 4Gbps snelheid zorgen we voor het snelste internet voor in huis en kan iedereen op elk apparaat met dezelfde hoge internetsnelheid zijn ding doen. als iedereen in huis tegelijkertijd verbonden wil zijn met internet. Of je nu thuis werkt, in korte tijd je favoriete game wilt downloaden of een heel seizoen van je favoriete serie achter elkaar wilt kijken. internet op volle snelheid, voor iedereen tegelijk. Daar doen we het voor.”

De nieuwe hoogste snelheidsintroductie is beschikbaar voor glasvezelklanten die sinds 2021 zijn aangesloten op het nieuwste glasvezelnetwerk van KPN, met de zogenaamde XGS-PON-technologie. Deze collectie wordt stap voor stap uitgebreid, totdat uiteindelijk iedereen die op het glasvezelnetwerk van KPN is aangesloten toegang heeft tot deze collectie. In samenwerking met Glaspoort zet KPN in hoog tempo glasvezel in. KPN wil dat eind 2026 ongeveer 80 procent van alle Nederlandse huishoudens op glasvezel is aangesloten.

Privé-modem
Consumenten en kleinzakelijke klanten die thuis de hoogste snelheid van 4 Gb/s willen, krijgen van KPN een eigen modem, de Box 14, die geschikt is voor snelheden tot 10 Gb/s. Het modem beschikt over wifi-6, waardoor je thuis betere wifi prestaties mag verwachten. Ook qua specificaties voldoet het toestel aan de wensen van veeleisende gebruikers. 4 Gbps Internet is een aanvulling op het bestaande netwerk Bekijk online Het is beschikbaar voor € 67,50 per maand.

READ  Beter leren dan fraude - Algemeen Nijmegen Studentenblad

Sinds 2021 gebruikt KPN de nieuwe XSG-PON-technologie in zijn glasvezelnetwerken, die inmiddels op ongeveer 1 miljoen adressen beschikbaar is. Op termijn zullen alle Nederlandse huishoudens die op het glasvezelnetwerk van KPN zijn aangesloten, gebruik maken van deze technologie, waardoor in de toekomst veel hogere snelheden mogelijk worden. Een jaar geleden werd KPN getest Het internet van de toekomst met snelheden tot 20 Gbps op en neer. KPN heeft een open netwerk, waardoor andere aanbieders deze snelheden ook aan klanten kunnen aanbieden.

Nieuw internetaanbod van KPN vanaf 23 oktober:

100 Mbit/s

200 Mbit/sec

1 Gbit/sec

4 Gbit/sec

Boven onder

Boven onder

Boven onder

Boven onder

42,50 euro

50,00 euro

52,50 euro

67,50 euro

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *