KPN verhoogt transmissiesnelheid glasvezel naar 1 gigabit

Vanaf juli 2021 verhoogt KPN de upstreamsnelheid van een 1Gbps abonnement op zijn glasvezelnetwerk. Hierdoor kan het internet binnenkort symmetrisch worden gebruikt met de hoogste snelheden, zodat gebruikers net zo snel kunnen downloaden als uploaden. De downstream-snelheid was al 1 Gbps, maar de uploadsnelheid was nog beperkt tot de helft. Symmetrisch internet binnenkort mogelijk op nieuwe en bestaande 1Gbps glasvezelabonnementen Volgens KPN.

Stap voor stap

KPN biedt snelheden van 1 Gbps (1 Gbps) op zijn glasvezelnetwerk. Geleidelijk aan kwam deze snelheid commercieel beschikbaar voor een groot deel van de huishoudens die een glasvezelaansluiting op de KPN hebben. Deze is nu beschikbaar voor zo’n 2,5 miljoen adressen en zal eind 2021 voor vrijwel alle glasvezelaansluitingen van KPN gelden. De nieuwe downloadsnelheid is beschikbaar voor consumenten, bedrijven en groothandelsklanten van KPN.

symmetrisch

Dankzij deze verhuizing zijn alle KPN glasvezelabonnementen hetzelfde, zodat klanten met dezelfde uploadsnelheid iets kunnen downloaden. Dit is een unieke functie online via coaxkabel. “Naast stabiliteit en toekomstbestendigheid is dit de kracht van glasvezel, een uitgebalanceerd communicatiemiddel waarbij verzending (upload) met dezelfde snelheid kan als ontvangen (download),Babak Folladi, Head of Technology and Digital bij KPN, zegt. “We blijven investeren in ons glasvezelnetwerk om Nederland ook in de 21e eeuw te voorzien van een veilig en snel digitaal netwerk, dat ook aan toekomstige eisen voldoet.

troef

De uploadsnelheid van glasvezel is voor KPN een sterke troef ten opzichte van het gigabitproduct van concurrent Ziggo. Ziggo biedt een downloadsnelheid van 1 Gbps, maar de uploadsnelheid ligt momenteel op maximaal 50 Mbps.

READ  Cookie Wall: Cookies op Indebuurt

More from Madison Garrett
Galaxy A32, Galaxy A8, Galaxy Note 8
Vanmorgen berichtten we over de grote augustus-update voor de Galaxy S10. MAAR:...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *