Krafton, de maker van de mobiele game PUBG, huurt bankiers in voor de IPO van Zuid-Korea

Krafton Inc., het bedrijf achter de populaire mobiele game PlayerUnknown’s Battlegrounds, zei dat het Mirae Asset Daewoo had ingehuurd om een ​​eerste openbare aanbieding te leiden die gepland staat voor volgend jaar, in wat misschien wel het grootste debuut ooit van Zuid-Korea zou kunnen zijn.

Het bedrijf is van plan zijn plannen voor het aanbieden van aandelen te versnellen en heeft ook Credit Suisse Group AG, Citigroup Inc. en JPMorgan Chase & Co. ingehuurd, aldus het bedrijf. De Kakao Games Corp. van het land ging vorige maand naar de beurs en is in de eerste twee handelsdagen meer dan verdrievoudigd. Krafton zou kunnen worden geschat op ongeveer $ 26 miljard, gebaseerd op de veelvouden voor mede-Koreaanse gamemakers Netmarble Corp. en NCSoft Corp., aldus lokaal. Dat zou Krafton tot een van de grootste bedrijven van Zuid-Korea maken.

Volgens de Maeil Business Newspaper kan ongeveer $ 9 miljard aan aandelen worden verkocht tijdens de verkoop. De grootste beursgang van het land tot nu toe was het debuut van $ 6 miljard van KT Corp. in 1998, gevolgd door de aandelenverkoop van $ 4,3 miljard aan Samsung Life Insurance Co. in 2010.

Krafton wordt gesteund door de Chinese gaminggigant Tencent Holdings Ltd., die in 2018 de op een na grootste houder werd, toen het bedrijf bekend stond als Bluehole. Tencent had op 30 juni een belang van 13,2%, volgens een wettelijke aanvraag. Mede-oprichter Chang Byung-gyu bezit het grootste belang, namelijk 41%, inclusief de aandelen van zijn vrouw en andere leidinggevenden.

PUBG, zoals de grootste hit van de studio bekend is, is een van de pioniers van het “battle royale” -formaat van online multiplayer-games, de afgelopen jaren gepopulariseerd door titels als Fortnite van Epic Games Inc.
Bloomberg

READ  Download macOS 11.2.1 Big Sur met oplossing voor het opladen van MacBook Pro
Written By
More from Eda Greene

CU 2021, FSBA Instructions Download Guide

Via de “Handleiding voor het downloaden van unieke certificaten” van 9 april...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *