Krijg nog een kijkje in de PlayStation 5 met de nieuwe demontage van iFixit

iFixit heeft heeft zijn demontage van de PlayStation 5 uitgebracht en zijn DualSense-controller – en het gaat nog meer in detail dan degene die Sony eerder dit jaar deed. Het reparatiebedrijf van gadgets ontdekte dat de console een heleboel schroeven heeft die hem bij elkaar houden, en dat het vervangen van de optische drive een rare valstrik is.

Het bedrijf bracht ook een altijd leuke röntgenfoto van de PS5 uit
Foto: Creative Electron (via iFixit)

Het blijkt dat het optische station softwarematig is vergrendeld op het moederbord. De fysieke omwisseling is blijkbaar een fluitje van een cent, maar elke vervanging die u installeert, leest geen schijven, dus als uw optische drive defect raakt, stuurt u deze naar Sony. Het is jammer, vooral voor mij: ik heb vreselijk geluk gehad met PlayStation optische drives, en de enige drive die ik niet hoefde te vervangen is die van mijn PS4 (die nog maar een paar jaar oud was toen ik hem verkocht).

Geen zweet voor de eigenaren van de discless Digital-editie, en zoals we eerder hebben gezien, wordt het toevoegen van een extra SSD eenvoudig wanneer de console het eindelijk ondersteunt: je hoeft alleen maar één zijpaneel los te klikken en een schroef eruit te halen.

De voeding van de PS5

Foto: iFixit

De demontage biedt ook een kijkje in de voeding (hierboven), die Sony ons niet eerder heeft laten zien. Als iemand die zich bezighoudt met pc-gaming, vind ik het altijd schokkend als ik eraan herinner dat de PS5 alleen een voeding van 350 W heeft (en het gebruikt slechts 200 van die watt onder belasting!)

Een foto van de DualSense met de achterkant eraf

Voor mij ziet de binnenkant van de controller er mooier uit dan Cyberpunk op de console.
Foto: iFixit

Wat betreft de DualSense-controller, iFixit ontdekte dat de batterij relatief eenvoudig te vervangen is – wat goed is, aangezien het nog steeds een interne Li-ion gebruikt die na verloop van tijd zal verslechteren. Het is ook enorm op 5,7 wattuur, vergeleken met het 3,7 Wh pack in de DualShock 4. Die adaptieve triggers en haptische feedbackmotoren moeten dorst hebben. We krijgen ook een andere look op de geweldige schroefaandrijving die die adaptieve triggers aandrijft.

Wat ik niet zie, is een gemakkelijke manier om de LED’s rond het touchpad van de DualSense los te maken. Dit is misschien een niche-ding, maar ik had absoluut een hekel aan het licht op de DualShock 4, en hoewel de nieuwe niet zo irritant is, zou ik toch willen dat Sony je het zou laten uitschakelen of gamers die met een schroevendraaier handig zijn het zonder al te veel loshaken gedoe.

Je kunt erheen gaan naar de demontagepagina van iFixit om veel meer foto’s te zien. En als je een idee wilt hebben van hoe het uit elkaar halen van de apparaten eruit kan zien (zonder te riskeren wat er nu is effectief een console van $ 1.000), heeft het bedrijf video’s van de demontages geleverd die je hieronder kunt bekijken.

READ  Later deze week begint de derde uitzending van geen helden meer
More from Madison Garrett

‘Facebook omzeilt GDPR met algemene voorwaarden’

Facebook moet een bedrag van 500 euro betalen aan Max Schrems voor...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *