Kunstmatige intelligentie verandert Pokémon Emerald in een tekstavontuur

Een heel slim persoon heeft een unieke implementatie gevonden van ChatGPT-4, het nieuwste AI-taalmodel van de ontwikkelaars van ChatGPT. Het blijkt dat GPT-4 de code voor een Game Boy Advance-game kan lezen Pokemon smaragd en er een volledig interactief tekstavontuur van maken, met de mechanica van een Pokémon-avontuur.

Twitter-gebruiker Dan Dangond ontdekte dat het AI-model kan rennen Pokemon smaragd, de populaire Game Boy Advance-game die in 2005 in de VS werd uitgebracht. Dangond deelde een screenshot-thread met hun gesprek met de chatbot. Het spel begint min of meer alsof je het op het mobiele apparaat speelt – met uitzondering van enkele functies, zoals het instellen van de klok aan het begin – maar het werkt als een volledig interactief tekstavontuur. Dangond “speelt” het spel door te reageren op de AI in de chat.

Zoals altijd met de belangrijkste Pokémon-spellen, in Pokemon smaragd Je verkent een verdeelde wereld en vecht tegen andere Pokémon in turn-based gevechten, dus de tekst beschrijft en berekent gevechten min of meer. Terwijl Dangond begint, biedt de AI de keuze tussen de drie starters in het gebied: Treecko, Torchic en Mudkip. Van daaruit wordt Mudkip gestuurd om te vechten tegen Poochyena, een echte Pokemon die je op het eerste pad kunt bevechten.

De rest van het spel werkt als een ruwe tekstsimulatie die alle belangrijke mechanismen van een Pokémon bevat, zoals de sterke en zwakke punten van typen. Er zijn echter veel misstappen, hij houdt er bijvoorbeeld niet rekening mee dat het bug / land-type Nincada zwak is in water. Ik besloot ook willekeurig om nauwkeurigheidsberekeningen toe te voegen na het spelen van een deel van het spel, waardoor de aanval van Rock Tomb mist. Het slaat ook verschillende gevechten over en mist bepaalde beats.

Deze op tekst gebaseerde game komt op een moment dat veel mensen nog steeds de werkelijke mogelijkheden van generatieve AI voelen. Volgens OpenAI, GPT-4 is een multimediamodel, dat “minder capabel is dan mensen in veel real-world scenario’s”, maar “prestaties op menselijk niveau kan laten zien in verschillende professionele en academische standaarden”. Volgens andere technologiejournalisten die de technologie hebben behandeld, is dat zo Het is bedoeld om capabeler en complexer te zijn Dat is zijn voorganger, ChatGPT acing gestandaardiseerde tests links en rechts. We kunnen nu het runnen van een Pokémon-game aan deze lijst met vaardigheden toevoegen.

ChatGPT-4 is niet gebouwd met het oog op videogames, en dat is te zien. Iedereen die het spel op deze manier wil spelen, zou veel baat hebben bij het spelen van het originele spel. Zonder de visuals en algemene kennis van de wereld zou het bijna onmogelijk zijn om te spelen. Nog steeds een leuke ontdekking dat GPT-4 deze game in elke hoedanigheid kan uitvoeren, en daarin ligt het potentieel voor plezier en meer knutselen.

Lees verder

READ  Sony overweegt meer PlayStation-games uit te brengen voor pc - Gaming - Nieuws
Written By
More from Aubrey Mason
Hangout-evenementengids – Einde en beloningen
Met Jinshin-effectVersie 1.4 update, “Uitnodiging van Windblume”, spelers hebben nu de kans...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *