Een precedent voor Maastricht: een kaart voor kinderen! | gemeente Maastricht

Illustrator Marika Marini ontwierp het geheel in samenwerking met enkele kinderen. Alle informatie wordt verstrekt in het Nederlands, Engels, Frans en Duits, zodat ook de grote internationale gemeenschap van Maastricht en alle buitenlandse bezoekers de kaart kunnen gebruiken.

Een initiatief van ouders, voor ouders (en kinderen).

De Kinderkaart, de eerste speciale stadsplattegrond voor kinderen in Nederland, is vanaf eind februari 2023 gratis verkrijgbaar op verschillende locaties in Maastricht, waaronder het Maastricht Visitor Centre (voorheen VVV Maastricht). Een PDF van de kaart kan ook worden gedownload van https://www.bezoekmaastricht.nl/zien-en-doen/voor-kids .

Power Point

De Kinderkaart is op 15 maart door de initiatiefnemers officieel gepresenteerd en aangeboden aan de Maastrichtse Kinderraad, in aanwezigheid van wethouder Manon Fokke (Burgerparticipatie): “Heel mooi dat een van de eerste projecten die voor het Burgerbudget gerealiseerd gericht op kinderen. Dat de Kinderkaart ook gepresenteerd wordt op Onze Kinderraad, als gemeenteraadslid voor Burgerbetrokkenheid, daar ben ik heel trots op!”.

De illustrator betrok ook ouders en kinderen die tekeningen maakten voor de kaart – Elif Lott (4), Emre Jonas (6), Kat (7), Luna (6), Mary (4), Mai (4), Nina (6) en Olivia (6) waren aanwezig bij de show.

READ  Bullet For My Valentine interview bij Download Pilot
More from Madison Garrett
Beste iPhone-achtergronden van de week (Wekelijkse achtergrond #2 2022)
Zoals je van ons gewend bent hebben we elke vrijdag een nieuw...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *