Laadtijden van sommige PlayStation 4-games drastisch verkort na update | Tech

Een aantal PlayStation 4-games heeft updates ontvangen waardoor ze veel sneller laden. In sommige gevallen was het twee minuten en nu is het nog maar 14 seconden. Het is niet duidelijk hoe dit mogelijk is. Mogelijk heeft het te maken met de komst van de PlayStation 5.
Er is een uitgebreide vergelijkingsvideo van ‘The Last of Us: Remastered’ op YouTube, voor en na de laatste update. Voorheen duurde het anderhalve minuut om een ​​nieuw spel op te starten, na de patch dat is 14 seconden. Het laden van een spel opslaan duurde eerst twee minuten en is na de update ook ingekort tot ongeveer 14 seconden.

Het is onduidelijk waardoor het spel ineens zoveel sneller laadt. Sony past mogelijk nieuwe compressietechnieken toe. Ghost of Tsushima, een PlayStation 4-game die dit jaar is uitgebracht, heeft ook opmerkelijk korte laadtijden. De techniek die hiervoor is ontwikkeld, is nu mogelijk toegepast op verschillende first-party games.

Volgens Video Games Chronicles kennen andere games ook stilte pleisters onlangs gekregen. Het zou ‘Tot Dawn’, ‘God of War’ en ‘God of War 3: Remastered’ bevatten, allemaal first party-titels van Sony. Er zijn geen uitgebreide patch-opmerkingen Van de updates suggereert de site dat het mogelijk verband houdt met de komst van de PlayStation 5. De games hebben mogelijk updates ontvangen om ze compatibel te maken met de nieuwe console.

Written By
More from Aubrey Mason

Wereld bereikt een grimmige mijlpaal van 20 miljoen gerapporteerde gevallen van coronavirus

Het aantal gevallen is exponentieel gestegen sinds de eerste meldingen in december...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *