Lanceringsnummers onthuld voor de Harry Potter-game – Diversen

Lanceringsnummers onthuld voor de Harry Potter-game – Diversen

Na moeite te hebben gedaan om de magie van de “Harry Potter”-filmfranchise opnieuw uit te vinden met de flauwe “Fantastic Beasts”-trilogie, is Warner Bros. hierin geslaagd. Eindelijk opnieuw door de galjoenen met de nieuwste aflevering van de Wizarding World IP: de videogame “Hogwarts Legacy”.

Rollenspel, geproduceerd door Warner Bros. Games en Avalanche Software, het klikt met Potterheads sinds de release op 10 februari. Verkoopcijfers moeten nog binnenkomen, maar het is duidelijk uit de buzz-factor en andere maatregelen – inclusief verkoopgrafieken in Japan, het Verenigd Koninkrijk en Europa – dat fans meedoen. Ten eerste zorgt de komst van de game al meer dan zeven jaar voor veel verkeer in de “Harry Potter”-community op fanplatform Fandom.

De op één na hoogste verkeersperiode voor de Potter-gemeenschap op Fandom in de afgelopen jaren was tijdens de release in 2018 van de tweede film, “Fantastic Beasts”. Pageviews geleid door “Hogwarts Legacy” overtroffen dit met een stijging van 39% in slechts vijf dagen.

David Haddad, president van Warner Bros. zei: Games, “De interactie met de speler is geweldig” verschillend 16 februari. “Tot op heden hebben we meer dan 152 miljoen uur aan gameplay gevolgd, 173 miljoen magische planten gekweekt, 115 miljoen drankjes gebrouwen en 556 miljoen Dark Wizards verslagen.”

Per bijgewerkte statistieken voorzien verschillend Op dinsdag door Warner Bros. Games, “Hogwarts Legacy” is nu 267 miljoen uur gespeeld, 393 miljoen magische planten gekweekt, 242 miljoen drankjes gebrouwen en 1,25 miljard Dark Wizards verslagen.

Warner Bros. Hogwarts Legacy is een langlopende franchise.

“We zijn erg blij met de eerste lancering en zien een mooie toekomst om ons andere platform te lanceren”, zegt Haddad.

READ  Mike Singletary wil weer in het spel komen

Tegelijkertijd leidde de komst van de game tot verhitte discussies binnen de Harry Potter-fandom, die steeds meer verbijsterd is geraakt nu auteur J.K. Rowling in het openbaar standpunten blijft uiten die velen beledigend vinden voor transgenders. Hoewel Rowling niet creatief betrokken is bij het spel, profiteert ze wel financieel van de verkoop, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over de vraag of haar gameplay neerkomt op het ondersteunen van anti-mutante doelen. Het zal waarschijnlijk een voortdurende PR-hoofdpijn worden voor Warner Bros. Het wordt alleen maar ingewikkelder wanneer Rowling haar controversiële uitspraken behandelt op de podcast “The Witch Trials of JK Rowling”, die op 21 februari debuteert.

“Hogwarts Legacy” vertegenwoordigt ook een hernieuwde investering van de kant van Warner Bros. bij het maken van triple A-videogametitels op basis van de beste franchises. Nu regisseur James Gunn en producer Peter Safran de touwtjes in handen nemen bij Warner Bros. Discovery Studios, is een deel van hun mandaat het hoeden van gametitels die volledig zijn geïntegreerd in het DC-universum dat ze willen creëren in films, televisie en animatie. Gunn zei vorige maand tijdens een persevenement over veel Warner Bros. DC-games zullen dienen als een verhalende brug tussen gescripte titels.

“Ons doel is om onze geweldige bibliotheek met Warner Bros. Discovery-franchises te blijven gebruiken terwijl we onze toekomstige reeks games ontwikkelen”, zegt Haddad. En franchise is koning als het gaat om de inhoud van vandaag.

Ongeveer 70% van de fans “speelt een game alleen omdat ze fan zijn van de franchise”, zegt Perkins Miller, CEO van Fandom, eraan toevoegend dat het niet verwonderlijk is dat “The Last of Us”, “Star Wars”, Marvel, en “Harry Potter” hebben ze allemaal. Ze hebben “enorm succes met crossmediale franchises”.

READ  Tech Tales 4/26: De Georgia Tech Spring Game was een hit

“Hogwarts Legacy” is ook opmerkelijk omdat Warner Bros. Het is de laatste grote Hollywood-studio die zijn eigen games produceert in plaats van titels uit te besteden. Moedermaatschappij Warner Bros. Discovery ziet games als een groeimotor voor de studio.

“We hebben het geluk en zijn uniek in ons vermogen om elk type verhaal te vertellen bij WBD, van non-fictie tot non-fictie, van film tot televisie en van lineair tot interactief”, zegt JB Perrette, WBD President en CEO van Worldwide Broadcasting and Games. “Ons vermogen om in-house games van wereldklasse te ontwikkelen en uit te geven onderscheidt ons van andere entertainmentbedrijven.”

Adam B. heeft bijgedragen. Varieer in dit verslag.

VIP+-analyse: waarom ‘Hogwarts Legacy’-overwinning de sleutel is voor Warren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *