Legendarische ontwerper Yu Suzuki keert terug met een wilde shooter

Er gebeurt veel Lucht twister. Vandaag gelanceerd op Apple Arcade, duwt de arcade-achtige shooter van de legendarische ontwerper Yu Suzuki spelers door een griezelige fantasiewereld vol gepantserde vogels, vliegende inktvissen, skeletachtige draken, drijvende steden en kwaadaardige klokken. Voor Suzuki, die vooral bekend is om zijn Sega-werk aan games als RuimtekiekendiefEn de ShenmueEn de Virtua FighterHet was een kans om een ​​fantasiewereld op te bouwen vol met de dingen waar ik van hou. “Het is een samensmelting van alle verschillende dingen die ik zou willen zien in een fantasiewereld”, zei hij de rand.

Luchtverdraaier Het is een klassieke spoorwegschieter – Think Ruimtekiekendief of Panzer Draak – Spelers nemen de rol aan van een sci-fi prinses die vecht om haar oorspronkelijke wereld te redden. Het bevat 12 fasen, is relatief kort maar vol vijanden en wordt onderbroken door gigantische eindbaasgevechten. Het ziet eruit als een lang verloren Dreamcast-spel, maar met de recente toevoeging van aanraakbedieningen; Je kunt zwermen vijanden markeren met je vingertoppen om een ​​spervuur ​​​​van aanvallen te ontketenen. Het geeft veel voldoening.

Yu Suzuki op E3 ​​in 2015
Foto door Christian Petersen/Getty Images

De gameplay is solide, maar het is het meest in het oog springend Luchtverdraaier Het is eerlijk gezegd een vreemde wereld. Je begint over een uitgestrekte oceaan te vliegen waar enorme paddenstoelen uit groeien voordat je doorgaat naar podia met een kale maan, een schreeuwende mechanische bunker, een gigantische tuin vol met onmogelijke enorme bloemen en dieren, en een woestijn vol dodelijke vliegende manta’s stralen.

Suzuki beschrijft het bouwen van de wereld als een ‘verzameling’ van ideeën, daarbij verwijzend naar invloeden zoals de kunstenaar Michael Parks en de film Nooit eindigend verhaal. “In het begin leek het alsof ze misschien niet bij elkaar pasten, en terwijl ik deze onderdelen in elkaar zette, dacht ik er niet echt over na hoe ze in deze wereld bij elkaar zouden passen”, legt hij uit. “Voor mij zijn ze gewoon van nature geschikt.” Een deel van dat werk, zegt hij, was om zich te concentreren op de “textuur, intensiteit en kleur” van landschappen en vijanden bij het weergeven van de beelden. “Ik wilde dat alles zou voelen alsof het 100 jaar oud was”, legt hij uit.

Muziek werd op een vergelijkbare manier behandeld. Luchtverdraaier Het bevat prog-rockmuziek van de Nederlandse componist Valencia; Suzuki zegt dat hij al heel lang fan van de muzikant is en zelfs ‘wilde dat de wereld bij zijn muziek zou passen’. Maar Suzuki had geen connecties om hem te helpen verbinden. Dus nam hij zijn toevlucht tot een willekeurig bericht op Facebook – en het werkte. “Toen hij eenmaal een idee kreeg van de wereld die we probeerden te creëren, was hij helemaal aan boord”, zegt Suzuki over Valencia.

Afgezien van de aanraakbedieningen, Luchtverdraaier Het biedt enkele concessies aan moderne spelers. In de hoofdmodus kun je sterren verzamelen, die vervolgens kunnen worden gebruikt om nieuwe items te ontgrendelen, van cosmetische upgrades zoals nieuwe kapsels of kleding tot echt nuttige uitrusting zoals een beschermend schild dat in werking treedt als je gezondheid daalt. op voorwaarde Luchtverdraaier Het kan behoorlijk uitdagend worden, deze structuur is ontworpen om minder ervaren spelers te helpen het einde te bereiken.

De game heeft echter nog steeds een traditionele arcade-modus met verschillende moeilijkheidsgraden. Net alsof je in de jaren ’80 kwartjes in een speelgoedkluis duwde, heb je hier alleen je eigen vaardigheden om uit te putten – en dat is hoe Suzuki aanvankelijk de ervaring voor ogen had. “Ik wilde er een oud arcadespel van maken”, zegt hij.

READ  Drake toont steun voor J. Cole in Scarborough Shooting Stars
More from Madison Garrett
Sony’s MLB: Show 21 op Xbox Game Pass was de beslissing van MLB
MLB wil zijn videogamemogelijkheden uitbreiden deel dit artikel Bedrijven in dit artikel...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *