LEVEN. ‘De corona-app werkt alleen als er genoeg mensen gebruik van maken …

Het crisiscentrum geeft meer informatie over de recente cijfers en de lancering van de corona-app Coronalert, die vanaf vandaag te downloaden is. ‘Vandaag wil ik iedereen oproepen om de applicatie te downloaden’, zegt de voorzitter van de interfederale testing & tracing commissie Karine Moykens.

De voorbije zeven dagen werden in België gemiddeld 1.551 nieuwe besmettingen per dag vastgesteld. Het aantal besmettingen is daarmee met een kleine 9 procent gestegen ten opzichte van vorige week. Hoewel infecties niet verder lijken toe te nemen, blijft het percentage positieve tests met 5,3 procent hoog. ‘Dit bewijst dat het virus nog steeds intensief circuleert op ons grondgebied’, zegt viroloog Steven Van Gucht.

Het aantal besmettingen is nog steeds het hoogst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Een vijfde van alle nieuwe besmettingen in ons land komt uit Brussel. Na Brussel volgen de provincies Antwerpen en Luik.

10.000 doden

Vandaag is in ons land de mijlpaal van 10.000 doden gepasseerd. Elk van deze sterfgevallen vertegenwoordigt een verlies en een diep verdriet dat niet kan worden gekwantificeerd ”, zegt Van Gucht.

Het aantal doden in ons land is vorige week met gemiddeld drie doden per dag gestegen naar gemiddeld vier doden per dag. “De toename van besmettingen wordt nu weerspiegeld in het aantal doden.”

Coronalert

Vanaf vandaag kan iedereen de Corona-app Coronalert downloaden op hun smartphone. De applicatie is de afgelopen weken door 17.000 mensen getest. De gebruikers gaven de applicatie een vier op vijf en Coronalert zou ook gebruiksvriendelijk zijn voor blinden en slechtzienden. ‘Maar de app is pas effectief als er genoeg mensen gebruik van maken. Daarom wil ik vandaag iedereen oproepen om de app te downloaden ‘, klinkt het.

READ  Zo download je al je data uit Google Drive en Google Foto's

De app houdt rekening met je privacy en wisselt alleen willekeurige codes uit via bluetooth. Als een contactonderzoeker contact met u opneemt, kunt u alleen namen opgeven van mensen die u kent. De app daarentegen wisselt codes uit met mensen met wie je nauw contact hebt gehad, bijvoorbeeld in de supermarkt. Deze mensen krijgen een anonieme melding en weten dus niet wie je bent.

U vindt meer informatie over de Coronalert-app hier.

More from Madison Garrett

Cyberpunk 2077 1.12-hotfix zou het risico van realtime malwareaanvallen moeten verminderen

CD Projekt Red uitgebracht Nog een andere dringende oplossing voor Cyberpunk 2077...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *