Lexar SL660 Blaze Game Portable SSD Review

Lexar bewijst dat zijn veelzijdigheid in productontwerp zich uitstrekt tot externe solid-state schijven, die variëren van de instapmodel Lexar SL200 in 2020 tot de Lexar SL660 Blaze Game RGB Portable SSD. De SL660 Blaze ($ 129,99 voor 512 TB; $ 199,99 voor de 1TB-eenheid die we hebben getest) kan profiteren van USB 3.2 Gen 2×2-snelheid als je een apparaat hebt dat deze verbinding ondersteunt, en het wordt geleverd met een stijlvolle verwijderbare standaard en beschermhoes. Het versloeg ook onze PCMark 10-opslagbenchmark, die de schijfsnelheid meet voor taken zoals het laden van games en andere apps. Het is een aantrekkelijk product met spelersesthetiek, maar als je op zoek bent naar een bibliotheek met games, zijn er meer enorme opties die er zijn.


Ontwerp: breng bling

Gehuisvest in een donkere aluminium behuizing die Lexar grafietgrijs noemt, meet de SL660 Blaze 0,4 x 2,3 x 4,4 inch en weegt 2,8 gram (5 gram voor de houder, een gegroefde houder houdt de schijf op de rand). Een van de functies van de standaard is om te pronken met het display van de Blaze RGB LED-lamp.

Test onze experts 34 Producten in de categorie SSD vorig jaar

Sinds 1982 heeft PCMag duizenden producten getest en geëvalueerd om u te helpen betere koopbeslissingen te nemen. (Zie hoe we testen.)

Lexar SL660 Blaze Game draagbare SSD in standaard

(Foto: Tony Hoffman)

De Blaze is iets dunner en kleiner dan de ADATA SE900G, terwijl hij ongeveer even groot is als de Seagate FireCuda Gaming SSD. Aan een van de korte uiteinden zit een asymmetrische lus waar je een karabijnhaak of andere sluiting aan kunt bevestigen.

Lexar SL660 Blaze Game draagbare SSD met clip

(Foto: Tony Hoffman)

RGB-verlichting komt voort uit de binnenrand van de ring en doorloopt verschillende kleuren wanneer de schijf op uw computer is aangesloten en is ingeschakeld. Het scherm is helder en smaakvol en moet goed passen bij de sfeer van je game-opstelling.

Lexar SL660 Blaze draagbare SSD-verlichtingsgame

(Foto: Tony Hoffman)

Aan de andere kant van de schijf bevindt zich een USB Type-C-poort die de USB 3.2 Gen 2×2-specificatie ondersteunt. De Blaze moet worden aangesloten op een compatibele poort om de hoogste overdrachtssnelheden te bereiken, maar hij is volledig achterwaarts compatibel met USB 3.2 Gen 2-versies, evenals USB 3.1- en 3.0-versies, en wordt automatisch ingesteld op de hoogste snelheid die uw systeem toestaat.

READ  Iemand heeft Space Invaders speelbaar gemaakt in Astroneer

Lexar SL660 Blaze Game draagbare SSD-poort

(Foto: Molly Flores)

Sommige huidige laptops hebben native ondersteuning voor USB 3.2 Gen 2×2, maar sommige geavanceerde desktop-moederborden en PCI Express-desktopuitbreidingskaarten (zoals de Orico-merkkaart die we bij onze tests hebben gebruikt) kunnen de interface naar een ouder systeem brengen. Net als bij de andere Gen 2×2-motoren die we hebben getest, moet u wellicht investeren in een upgrade om het volledige potentieel van de Lexar te benutten.

De Blaze wordt geleverd in capaciteiten van 512 GB en 1 TB; De ADATA SE900G wordt geleverd in deze maten, evenals een 2GB-versie, en Seagate heeft een 2TB-versie van hun FireCuda Gaming SSD toegevoegd sinds we het 1TB-model hebben beoordeeld. De WD Black P50 Game Drive verslaat ze allemaal, nu verkrijgbaar in capaciteiten tot 4 TB.

Op het moment van schrijven wordt verwacht dat de SL660 Blaze eind mei beschikbaar zal zijn in de VS, maar is al beschikbaar voor pre-order. Op basis van adviesprijs en initiële prijzen van Amerikaanse online retailers, zijn de kosten per gigabyte van de Blaze hoger dan die van de ADATA SE900G, maar iets lager dan de WD Black P50 en aanzienlijk lager dan de Seagate FireCuda SSD.

De SL660 ondersteunt 256-bit AES hardware-gebaseerde codering, die wordt beschouwd als de gouden standaard onder coderingsoplossingen op burgerniveau. Dergelijke codering is ongebruikelijk op SSD’s voor externe gaming, wat jammer is omdat deze schijven zijn ontworpen om te reizen. (Nogmaals, een map met game-installatiebestanden in de handen van een vreemde is niet zo’n tragedie als financiële gegevens bijvoorbeeld.) Lexar ondersteunt de schijf met een garantie van vijf jaar, een royale periode waarin veel fabrikanten stoppen bij drie jaar.


SL660 Blaze-test: goede software-downloadchips

We testen externe SSD’s met behulp van de belangrijkste Windows 10 Desktop Storage-test van PC Labs, die is gebouwd op een Asus Prime X299 Deluxe-moederbord met een Intel Core i9-10980XE Extreme Edition-CPU. Het systeem heeft 16 GB DDR4 Corsair Dominator RAM geklokt tot 3600 MHz en maakt gebruik van een Nvidia GeForce discrete grafische kaart.

READ  Humble Choice December 2020 bevat 14 games en een maand EA Play Pro

Om externe USB 3.2 Gen 2×2 schijven zoals de Blaze te testen, gebruiken we dezelfde pc met de toevoeging van een Gen 2×2-poort via de bovengenoemde Orico PCIe-uitbreidingskaart. Verder gebruiken we de originele 10Gbps USB 3.2 Gen 2-poort.

Blaze heeft ons onderworpen aan onze gebruikelijke reeks externe SSD-benchmarks, waaronder Crystal DiskMark 6.0, PCMark 10 Storage, BlackMagic’s Disk Speed ​​​​Test en onze Folder Move-test. De eerste twee draaien op een computer met een in NTFS geformatteerde schijf, de andere twee op een MacBook Pro 2016 met exFAT. De sequentiële snelheidstests van Crystal DiskMark bieden een klassieke meting van de schijfdoorvoer, simuleren de beste, lineaire overdrachten voor grote bestanden. De PCMark 10 Storage Test meet hoe goed een SSD klaar is voor een verscheidenheid aan dagelijkse taken.

In onze Crystal DiskMark-test kwam Blaze bijna overeen met de geschatte sequentiële leessnelheid – met een zeer vergelijkbare score als de meeste andere Gen 2×2 externe schijven die we hebben geprobeerd – terwijl hij iets onder het tempo voor sequentiële schrijfsnelheid viel. Houd er rekening mee dat zelfs de sequentiële schrijfscore nog steeds een enorme sprong voorwaarts is ten opzichte van de snelste USB 3.2 Gen 2-schijven, op voorwaarde dat uw hardware Gen 2×2 ondersteunt.

Blaze plaatste bovengemiddelde PCMark 10 opslagpunten en laadde snel software en games. Onder de gaming-gerichte SSD’s verslaat het gemakkelijk de ADATA SE900G en TeamGroup T-Force Treasure Touch RGB, verslaat het de WD Black P50 Game Drive en blijft het ver achter bij de Seagate FireCuda Gaming SSD. Er is geen directe relatie tussen de beginsnelheid van een schijf en de PCMark 10-resultaten; Hoewel de T-Force sequentiële lees- en schrijfsnelheden heeft die typerend zijn voor een interne SATA-gebaseerde schijf, heeft hij effectief de op ADATA gebaseerde USB 3.2 Gen 2×2 aangesloten op de PCMark-standaard. Wat het betekent: bij alledaagse taken zoals die gemeten door PCMark 10, zult u het moeilijk hebben om het verschil te zien tussen een standaard externe SSD en een Gen 2×2-model.

READ  Loop Hero is een roguelike game die je de meester maakt van een D & D-kerker

Lexar’s BlackMagic Mac-snelheidsscores, gemeten over een Gen 2-verbinding, waren gemiddeld, en de sleep-en-drop-testscores voor bestandsoverdracht kwamen overeen met die van alle Gen 2 en 2×2 vergelijkingsschijven.


Snelle en smaakvolle externe solid-state drive

De Lexar SL660 Blaze is een goede keuze als externe secundaire schijf om je gameconsole of opslag uit te breiden. RGB-verlichting geeft het wat opwinding om elke game-opstelling aan te vullen.

Lexar SL660 Blaze draagbare verticale SSD-game

(Foto: Molly Flores)

Afgezien van zijn iets lagere schrijfsnelheid, levert het de hoge doorvoer die wordt beloofd door USB 3.2 Gen 2×2 – op voorwaarde dat uw hardware deze standaard ondersteunt – en presteert het goed in PCMark 10-emulatie voor real-world softwarebelastingen. Het enige nadeel is de maximale capaciteit van 1 TB; Omdat nieuwe AAA-games steeds meer opslagruimte in beslag nemen, kun je misschien kiezen voor een SSD van 2 TB of 4 TB.

Lexar SL660 Blaze draagbare SSD-game

positieven

  • Ondersteuning van USB 3.2 Gen 2×2 en 256-bit AES hardware-encryptie

  • Stevig aluminium frame, afneembare standaard en draagtas

  • PCMark 10 sterke opslagpunten

  • Briljante RGB-verlichting

  • Vijf jaar garantie

Laat meer zien

onderste regel

De Lexar SL660 Blaze Game Portable Solid State Drive met RGB-verlichting ondersteunt een snelle USB 3.2 Gen 2×2-interface (hoewel uw computer dat misschien niet) en werkt over het algemeen goed, hoewel een groeiende gamebibliotheek de maximale capaciteit van 1 terabytes snel kan vullen.

Zoals wat ben je aan het lezen?

tekenen voor labresultaten Ontvang de laatste recensies en de beste producttips rechtstreeks in je inbox.

Deze nieuwsbrief kan advertenties, aanbiedingen of gelieerde links bevatten. Abonneren op een nieuwsbrief geeft aan dat u akkoord gaat met: Gebruiksaanwijzing En privacybeleid. U kunt zich op elk moment afmelden voor nieuwsbrieven.

Written By
More from Max Mcgee
Metroid Prime is afgebeeld in Doom Drive, maar het is een nachtmerrie – het is braaksel
De hoofdontwikkelaar van Vomitoreum zegt dat het “geïnspireerd is door Metroid Prime...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *