Een rechtszaak beweert dat Capcom kunst heeft gestolen van een Resident Evil-fotograaf en andere games

Een fotograaf en ontwerper beweert in een rechtszaak dat Capcom-games van Devil May Cry tot Resident Evil 4 hun auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen uitgebreid hebben gebruikt als omgevingen, texturen en een essentieel onderdeel van het Resident Evil 4-logo.

Judy Jurassic is de auteur van een reeks van haar foto’s, Surfaces genaamd, die voor het eerst werd gepubliceerd in 1996. Ze worden geleverd met een cd waarop foto’s worden verzameld, maar het gebruik van deze foto’s voor commerciële projecten vereist een licentievergoeding. Capcom heeft nooit contact opgenomen met Juracek om een ​​licentie te verkrijgen. Juracek verwees naar ten minste 80 foto’s die werden gebruikt als referenties in Capcom-games in uitgebreide documentatie.

(Bron afbeelding: Judy A. Jurassic)

Veel van de locaties en objecten die duidelijk in de rechtszaak zijn aangegeven, kwamen van plaatsen waar Juracek speciale toegang toe had of nu is verdwenen, zoals een bepaald deel van gebroken glas uit Italië in de jaren negentig, of paleizen en andere architectuur die niet toegankelijk waren voor het publiek.

READ  De volledige versie ziet er goed uit op pc »TechnoCodex
Written By
More from Max Mcgee

Skybound Games brengt The Big Con naar de Xbox One en Xbox Series X | S en pc deze zomer

Klaar om een ​​poging te wagen om het familiebedrijf te redden? Je...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *